31 Δεκ 2011

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και πιπεριές.


250 γρ. μαγειρεμένες ταλιατέλες

4 κολοκυθάκια

3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη και πορτοκαλιά)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Πιπεριές γεμιστές με τυριά και μπεσαμέλ.


Υλικά:

10 πιπεριές για γέμισμα

3 κούπες έτοιμη μπεσαμέλ

200γρ φέτα τριμμένη

200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη

200γρ τυρί γκούντα τριμμένο

10 κουταλιές της σούπας τριμμένο κασέρι

Πιπέρι

Δυόσμο ξερό ή φρέσκο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πρώτα τις πιπεριές και κόβουμε τα καπάκια τους, όπως στα γεμιστά. Στη συνέχεια ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, πλην του κασεριού, και γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι. Τέλος ρίχνουμε μία κουταλιά κασέρι πάνω σε κάθε πιπεριά και τις ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Πηγή:

lopis-place.blogspot.com

2012 Ευχές για υγεία και ευτυχία Καλή Χρονιά!!!!!!


Προβόπουλος: Κόλαση μια τυχόν επιστροφή στη δραχμή.


Ο κ. Προβόπουλος περιγράφει τη ζοφερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα της μετά ευρώ εποχής λέγοντας ότι «θα παρουσιαστούν σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, πρώτες ύλες, ακόμη και σε αγροτικά προϊόντα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους. Ελλείψει καυσίμων, ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματα».
Με δυο λέξεις, η κατάσταση θα παραπέμπει στη δεκαετία του '50, όπως λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, και καθώς συμβαίνει, «σε τέτοιες 'ανώμαλες' καταστάσεις αυτοί που κυρίως χάνουν είναι οι πολλοί και οι αδύνατοι. Αυτοί που θα επωφεληθούν θα είναι οι λίγοι επιτήδειοι».

Πηγή:


Ασφαλή τα πυρηνικά εργοστάσια της Φινλανδίας.


Η φινλανδική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας (Stuk) υπογράμμισε ότι είναι δυνατόν να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια των πυρηνικών μονάδων ώστε να αντιμετωπιστεί μια πολύ σοβαρή φυσική καταστροφή.

«Υπάρχουν λόγοι να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες και, αν χρειαστεί, να βελτιώσουμε την ασφάλεια, για την περίπτωση που υπάρξουν έκτακτες περιβαλλοντικές συνθήκες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αρχής, Γιούκα Λαακσόνεν.

Τα τεστ ασφαλείας της Stuk αφορούσαν το κατά πόσο τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων θα συνέχιζαν να λειτουργούν ακόμη και αν σημειωνόταν παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η Φινλανδία διαθέτει τέσσερις πυρηνικές μονάδες που ανήκουν στις εταιρείες παραγωγής

Ψάχνουν ΄΄ενοικιαστές΄΄ στη Βόρειο Ελλάδα.


30 αγροτεμάχια έκτασης 633 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, 10 αγροτεμάχια έκτασης 377 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, 11 αγροτεμάχια έκτασης 67 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και 8 αγροτεμάχια έκτασης 90 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για τα οποία δεν υπήρξε υποβολή αιτήσεων κατά την πρώτη ανάρτησή τους αναζητούνται ενδιαφερόμενοι για ενοικίαση. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 1/2/2012.

Πηγή:

Catch it, if you can.



Και στην Ισπανία τους... ξέφυγε το έλλειμμα!

Στο 8% έφτασε το έλλειμμα για το έτος που μας πέρασε στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Ώρα για μέτρα και εκεί.

Τελικά τα χρέη εξελίσσονται στον καλύτερο ταυρομάχο και τα κράτη τρέχουν μανιωδώς να τα... μαζέψουν σαν ταύροι στην αρένα της κρίσης. Αν κι ο Θαπατέρο (που απήλθε) προέβλεπε 6%, αυτό δεν κατέστη δυνατό και ο προϋπολογισμός εκτραχύνθηκε.

Και βέβαια, η ώρα για οικονομικά μέτρα έφτασε. Και η νέα κυβέρνηση καταγγέλλει το Θαπατέρο. Κάπου το έχω ξαναδεί αυτό...

Πηγή:

Κύπρος: Ενεργειακά ανεξάρτητη για 210 χρόνια.


Πάνω από 100 δισ. δολάρια η αξία του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της Κύπρου

Ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια η ενδεικτική αξία του κοιτάσματος φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12 στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως δήλωσε η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πραξούλα Αντωνιάδου.

Η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ καλής ποιότητας φυσικό αέριο. Πρόκειται, επεσήμανε, για σχεδόν καθαρό μεθάνιο.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, η κ.Αντωνιάδου είπε ότι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 210 χρόνια.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, η κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως στη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για την ολοκλήρωση της οποίας θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια, ώστε να μπορεί να διοχετευτεί το φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η υποδομή για την υγροποίηση του φυσικού αερίου θα πάρει περισσότερα χρόνια.

Η υπουργός Εμπορίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και πετρέλαιο στην περιοχή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η συμφωνία με την Νoble αφορούσε μόνο έρευνες για φυσικό

Συμβουλές καλλιέργειας κηπευτικών.


Μια από τις συχνότερες και ωραιότερες ασχολίες είναι η φύτευση και καλλιέργεια κηπευτικών. Όλοι λίγο πολύ έχουμε θαυμάσει τους καρπούς τις προσπάθειας μας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε παινευτεί για την διαφορά στη γεύση και την εμφάνιση των δικών μας προϊόντων. παρόλα αυτά όμως πρέπει να γνωρίζουμε λίγα βασικά πράγματα για την σωστή και αποτελεσματική καλλιέργεια των φυτών μας. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό δείγμα με καλλιέργειες της εποχής και μικρές συμβουλές για την σπορά και την καλλιέργειά τους. Ενώ την επόμενη φορά θα μιλήσουμε και για άλλα ακόμη φυτά καθώς και την αντιμετώπιση ορισμένων συχνών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την καλλιέργεια τους.. .

Ηλεία: Στο στόχαστρο τα αρπακτικά πουλιά.


Τις τελευταίες ημέρες η φιλοζωϊκή ΜΚΟ Rommel έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετές περιπτώσεις, τρεις όμως είναι οι πιο χαρακτηριστικές.

Όπως διαβάζουμε στο The Best News, στο Ανεμοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, πολίτης κάλεσε το Rommel τα μέλη του οποίου, από ελαιοτριβείο της περιοχής, παρέλαβαν ένα γεράκι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν και από τον κτηνίατρο της οργάνωσης Γιάννη Καλογερόπουλο και τη φαρμακευτική αγωγή, το γεράκι δε σώθηκε...

Σε δεύτερη περίπτωση στο χωριό Αρήνη του δήμου Ζαχάρως το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη του Rommel παρέλαβαν ένα τραυματισμένο γεράκι, από πολίτες της περιοχής οι οποίο το... βάφτισαν κιόλας με το όνομα Μπάμπης.
Μετά τη φροντίδα που δέχθηκε, ο Μπάμπης θα θα φύγει για την Αίγινα και για το Κέντρο Προστασίας του ΕΚΠΑΖ.
Μόλις γίνει εντελώς καλά, θα επιστρέψει στο φυσικό του χώρο, στην Ηλεία

Στην τρίτη περίπτωση ένας κάτοικος της Αμαλιάδας, ο Παναγιώτης Μάργαρης, βοήθησε στη διάσωση και περίθαλψη ενός ακόμα γερακιού.
Ο κτηνίατρος του Rommel κύριος Καλογερόπουλος αφού προσέφερε την απαραίτητη φροντίδα

Οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2011. Με τα βλέμματα στραμμένα στη συνδεδεμένη οι βαμβακοπαραγωγοί .


Ενιαία Ενίσχυση που εξοφλήθηκε σε 700.098 περίπου δικαιούχους με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 1.004.772.619 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι στις 11-11-2011 είχε πληρωθεί και η προκαταβολή με συνολικό ποσό πληρωμής 970 εκ. ευρώ. Η σημαντικότερη πρώτη πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2012 θα είναι αυτή της συνδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 πληρωμή της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου έτους 2009 (για αιτήσεις 2008), συνολικού ποσού 2.293.779,01 ευρώ σε 10.622 δικαιούχους. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «Μετά την πληρωμή εκκρεμοτήτων της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2008, απεστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών ηλεκτρονικό αρχείο με τα στοιχεία των δικαιούχων για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία έτους 2009 (για αιτήσεις 2008). Το αρμόδιο Υπουργείο προέβη την 31/12/2010 στην πληρωμή της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. συνολικού ποσού 2.293.779,01 € σε 10.622 δικαιούχους».

Πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2011

Στις 23/12/2011 έγινε πληρωμή για το Μέτρο 144 Αναδιάρθρωσης Καπνού, με πλήθος 341

Με απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο έτος κλείνει το 2011 το ευρώ.


Για πρώτη φορά από το 2001 το ενιαίο νόμισμα αναμένεται να κλείσει εφέτος με απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο έτος, καθώς η επιδείνωση της κρίσης χρέους υπονομεύει τις προοπτικές ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα εγείρονται ισχυρές αμφιβολίες για τη συνοχή της Ευρωζώνης. Το ευρώ υποχώρησε έως 0,30% στα 1,2920 δολάρια, επεκτείνοντας τις απώλειες του από την αρχή του 2011 σε 3,5%. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημείωσε πτώση 0,70% στα 99,97 γεν, χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2001. Από την αρχή του έτους, οι απώλειες έναντι του γεν διαμορφώνονται στο 8% περίπου.

Με βάση την πορεία του έναντι των νομισμάτων των 10 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων οικονομικών του κόσμου, το ευρώ εφέτος υποχώρησε κατά 1,9%. Τις καλύτερες αποδόσεις εμφάνισε το γεν με 5,1%, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε κατά 1,7%.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι ηγέτες, παρά τις αλλεπάλληλες Συνόδους Κορυφής, δεν έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν την «έκρηξη» της κρίσης χρέους, ενώ οι επικριτές λένε ότι ουσιαστικά επιδείνωσαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα η κρίση να μεταδοθεί από την περιφέρεια στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και στην πορεία για παράδειγμα των ιταλικών ομολόγων.

30 Δεκ 2011

Βάζουν υποθήκη ακίνητα του Δημοσίου.


Με κάθε μέτρο να έχει αποδειχθεί αποτυχημένο πριν καν ληφθεί σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι ξεκινάει νέος γύρος ξεπουλήματος, αυτή τη φορά των ακινήτων του κράτους.
Τα φιλέτα τα οποία πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι θα πωληθούν και θα αποκομίσει 30 με 35 δισ.
Το σχέδιο αυτό όμως έχει κολλήσει, δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό ενώ ακόμη και το περιβόητο σχέδιο για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει μετατεθεί μήνες πίσω.
Έτσι περάσαμε στη νέα φάση. Αυτή στην οποία περνάει και ο απελπισμένος ιδιώτης που δεν έχει άλλη λύση απ' την υποθήκευση της περιουσίας του για να πάρει ρευστό.

Πιο επιθετικά τα ψάρια που ζουν σε μικρά ενυδρεία.


Μπορεί το θέαμα των ψαριών που κολυμπούν στο ενυδρείο να... χαλαρώνει τους ιδιοκτήτες τους, ωστόσο τα ίδια τα ψάρια μάλλον δε νιώθουν το ίδια.
Όπως διαβάζουμε στο EcoNews, περίπου 13 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν στο σπίτι τους ενυδρείο μέσης χωρητικότητας 38 λίτρων. Έρευνα μελέτης της συμπεριφοράς των ψαριών γλυκού νερού έδειξε πως εκείνα που βρίσκονται σε μικρές δεξαμενές ήταν πολύ πιο επιθετικά από εκείνα που “κολυμπάνε” σε μεγαλύτερες.

Καυγαδίζουν συχνότερα, φουσκώνουν τα βράγχια τους για να δείχνουν μεγαλύτερα και φυλάνε ως κόρη οφθαλμού την παραμικρή εσοχή που θα βρουν στο αληθοφανές σκηνικό του ενυδρείου.

“Στις μεγάλες δεξαμενές τα ψάρια δεν βρίσκονται σε διαρκή οπτική επαφή μεταξύ τους. Απλά κολυμπούν γύρω γύρω αντί να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο”, λέει ο συγγραφέας της έρευνας, Ρόναλντ Όλντφιλντ, καθηγητής βιολογίας στο Case Western Reserve University.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τα ψάρια της οικογένειας των κιχλιδών (Cichlidae) και μάλιστα νεαρής ηλικίας για να γίνει διακριτή η επιθετική συμπεριφορά από το ένστικτο αναπαραγωγής.

Παπαδήμος: Δεν αρκούν οι νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος.


"Απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση, με σαφή όμως οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων τους", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδήμου.
Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού αφορούσε το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο περιελάμβανε τρεις ενότητες με κύριο αντικείμενο την ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη δύο κοινοτικών Οδηγιών για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων.
Η τρίτη ενότητα περιελάμβανε ρυθμίσεις επί διαφόρων θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι ο ποινικός κολασμός των πράξεων και παραλείψεων που συνιστούν προσβολή στο περιβάλλον θα καθοριστεί από την ελληνική έννομη τάξη και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποινικού συστήματος.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο καθορίζεται μια νέα στρατηγική αντίληψη και μια πολιτική στη διαχείριση των αποβλήτων με κύριο στόχο την μετάβαση σε μια κοινωνία ανακύκλωσης με υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας των πόρων.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την

Νέο υπόστρωμα από τις Η.Π.Α. για τις υδροπονικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες.


Στις καλλιέργειες θερμοκηπίων, υπάρχουν οργανικά και μη οργανικά υποστρώματα και ανάλογα την καλλιέργεια και τις συνθήκες του θερμοκηπίου, χρησιμοποιείται εκείνο που έχει τις καταλληλότερες φυσικές και χημικές ιδιότητες. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι το πορώδες τους που παίζει κομβικό ρόλο στην ανταλλαγή αερίων ανάμεσα στο φυτό και το περιβάλλον. Ο περλίτης και οι φλοιοί του ρυζιού είναι δύο συστατικά υποστρωμάτων που χρησιμοποιούνται για την αύξηση του πορώδους. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Άρκανσας, σύγκρινε αυτά τα δύο υλικά με ένα νέο υλικό που ονομάζεται growstones και που παράγεται από ανακυκλωμένο γυαλί.

Αν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην ανθοκομία, ο περλίτης και οι φλοιοί ρυζιού εμφανίζουν συγκεκριμένα μειονεκτήματα και περιορισμούς στη χρήση τους. Ο περλίτης είναι αρκετά ακριβός και παράγει μια σκόνη η οποία είναι ερεθιστική για τα μάτια και τους πνεύμονες. Οι φλοιοί του ρυζιού, επειδή αποτελούν οργανικό υλικό υπόκεινται σε αλλοιώσεις και ο χρόνος ζωής τους είναι περιορισμένος.

Αντιθέτως οι growstones παράγονται με μίξη της σκόνης του ανακυκλωμένου γυαλιού με ανθρακικό ασβέστιο και χρήση θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο παράγεται ένα ευρύ και συνάμα ελαφρύ υλικό που παρουσιάζει καλύτερο πορώδες και υψηλότερη υδατοικανότητα από τα άλλα δύο υλικά και μπορούν άνετα να τα συναγωνιστούν στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.


Πηγή:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η 10η ανάρτηση αγροτεμαχίων δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης προς μίσθωση .


Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα 29 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν – μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του ΥπΑΑΤ – οι καθιερωμένες αναρτήσεις αγροτεμαχίων δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης προς μίσθωση. Ειδικότερα στην 10η κατά σειρά ανάρτηση αναρτήθηκαν για δεύτερη φορά 30 αγροτεμάχια έκτασης 633 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, 10 αγροτεμάχια έκτασης 377 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση αναρτήθηκαν για δεύτερη φορά, 11 αγροτεμάχια έκτασης 67 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και 8 αγροτεμάχια έκτασης 90 στρεμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για τα οποία δεν υπήρξε υποβολή

Ιδιώτες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πρός το Δημόσιο.


Σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία αναθέτει η κυβέρνηση, κατ' εντολή της τρόικας, την επιχείρηση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών πρός το Δημόσιο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη τις σχετικές διατάξεις, που -κατά τις πληροφορίες- θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα έρθει πρός επικύρωση στη Βουλή αμέσως μετά από τις γιορτές.

Την πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στις 16 Δεκεμβρίου στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως είχε πει τότε ο κ. Βενιζέλος, σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων, για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών».

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έρχεται να θεσμοθετήσει τις αποφάσεις που έχουν

Eυρωζώνη: Μειώθηκαν τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο.


Η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, με ρυθμό αισθητά μεγαλύτερο του αναμενόμενου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός αύξησης των χορηγήσεων δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα  επιβραδύνθηκε στο 1,7% τον προηγούμενο μήνα σε ετήσια βάση από 2,7% τον Οκτώβριο και  έναντι 2,6% που είχαν προβλέψει
αναλυτές.

Πηγή:

ΥΠΕΚΑ: Αύξηση στις εγκατεστημένες ΑΠΕ.


Αύξηση σε ποσοστό 27,5% παρουσιάζει η εγκατεστημένη ισχύς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας το Σεπτέμβριο σε σχέση με το τέλος του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Όπως αναφέρουν από το αρμόδιο υπουργείο, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παραμένει ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ στη χώρα αυξήθηκε κατά 477MW (27,5%) σε σχέση με τα στοιχεία του τέλους του 2010 και κατά 192MW (9,5%) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από σταθμούς Α.Π.Ε. στη χώρα μας ενισχύθηκε κατά 28% περίπου κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011, φτάνοντας συνολικά τα 2213,75MW. Η αιολική ενέργεια παραμένει η κυρίαρχη μορφή ανανεώσιμης ενέργειας με συνολική ισχύ 1,5GW

Jim Rogers: Εάν έβαζα τώρα κάπου λεφτά, θα ήταν στα αγροτικά προϊόντα.


Οι αγορές παγκοσμίως ίσως να πλήττονται από αβεβαιότητα, αλλά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Jim Rogers αναμένει κέρδη τουλάχιστον για έναν κλάδο, στα επόμενα χρόνια.
«Εάν θα αγόραζα οτιδήποτε, αυτό θα ήταν αγροτικά προϊόντα. Όσο προχωρά ο καιρός, θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις στα πάντα, μεταξύ των οποίων και στους γεωργούς. Νομίζω ότι η γεωργία θα είναι ένα πολύ καλό μέρος για τα επόμενα 10-20 χρόνια», δήλωσε ο Rogers.

Αλλά προειδοποιεί πως αυτό δεν σημαίνει πως συστήνει «αγορά» στις μετοχές γεωργικών προϊόντων ή εταιρειών, «δεν εννοώ αυτό».

Το Γιέηλ έκανε μια μελέτη πρόσφατα, η οποία αποδεικνύει ότι οι επενδυτές βγάζουν 300% περισσότερα τοποθετώντας τα κεφάλαιά τους σε commodities αντί σε commodities stocks, «εκτός κι αν είσαι καλός στο να επιλέγεις μετοχές».

Εξηγεί ότι η θέση του αυτή έχει τη βάση της στην πορεία των commodities στη δεκαετία του

28 Δεκ 2011

«Επικίνδυνα απροετοίμαστος ο κόσμος σε φυσικές καταστροφές».


«Δεν διαθέτει την πρέπουσα οργάνωση ο κόσμος για να αντιμετωπίσει μείζονες μελλοντικές καταστροφές επειδή τα πλούσια κράτη δεν... συμβάλλουν αρκετά στο Κεντρικό Ταμείο για Επείγουσες Ανάγκες (CERF) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» προειδοποιεί ο βρετανός υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Αντριου Μίτσελ.

Σύμφωνα με το Βήμα, η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταβάλει το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ- μαζί με άλλα 48 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη υποσχεθεί - υπολογίζεται όμως ότι το επόμενο έτος θα καταβάλλει τελικά 54 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφυπνιστεί και να αντιμετωπίσει την πρόκληση», τόνισε ο Μίτσελ.
Το CERF έχει χτυπηθεί σκληρά εφέτος από ένα «κύμα» φυσικών καταστροφών μεγάλου μεγέθους, όπως το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ένα σεισμός στη Νέα Ζηλανδία, ο λιμός στο Κέρας της Αφρικής και πλημμύρες το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, ενώ σύμφωνα με τον Μίτσελ το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από αυτό σημαίνει ότι η κλίμακα των μελλοντικών τραγωδιών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο βρετανός υπουργός πολλές χώρες περιμένουν να συμβεί ένα τραγικό γεγονός προτού προσφέρουν χρήματα, όμως αυτό επηρεάζει τις εργασίες άμεσης επέμβασης.


Ινδές χύνουν γάλα στον Κόλπο της Βεγγάλης στο πλαίσιο προσφορών στην μνήμη των νεκρών από το τσουνάμι της 24 Δεκεμβρίου 2004, από το οποίο 230.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη νότιο Ασία


Τις πρώτες ώρες μιας καταστροφής, όταν για παράδειγμα οι επιζώντες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια ενός σεισμού, η καθυστέρηση και η έλλειψη μέσων συνιστά θέμα ζωής ή θανάτου.

«Εφέτος, ο κόσμος συγκλονίστηκε από συντριπτικές καταστροφές και τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Το παρελθόν μας δείχνει ότι η διεθνής ανταπόκριση και αντίδραση θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική αν είχε οργανωθεί και συντονιστεί στο πλαίσιο ενός ενιαίου συστήματος αντί για την αντιμετώπιση-«παζλ» που βλέπουμε τόσο συχνά. Το σύστημα υπάρχει, αλλά υπερβολικά πολλές χώρες και υπηρεσίες αδυνατούν να το στηρίξουν, αφήνοντας τον κόσμο επικίνδυνα απροετοίμαστο για την κλίμακα και τον αριθμό των καταστροφών που έπονται. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφυπνιστεί και ενώσει τις δυνάμεις της υπό μία «ομπρέλα», είπε ο Μίτσελ.

Πηγή:

Διήμερα σεμινάρια για αγρότες στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.


Εκπαιδευτικά σεμινάρια που συνδυάζουν όχι μόνο τη θεωρία αλλά και την πράξη γύρω από θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της ελιάς... προγραμματίζει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στις δημοτικές ενότητες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα πλαίσια του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή η συνεχής επιμόρφωση και η παροχή εφοδίων με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης τόσο της ελαιοκαλλιέργειας, όσο και άλλων εξαρτώμενων αγροτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν: 19 και 20 Ιανουαρίου

Στο φουλ οι έλεγχοι σε φορτία εσπεριδοειδών.


Την απόφαση να συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι σε φορτία εσπεριδοειδών στα σημεία εξόδου της χώρας με προορισμό άλλες κοινοτικές χώρες ανακοινώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, μέχρι σήμερα  διαπιστώθηκαν παρατυπίες όπως:
• η χρήση ακατάλληλων μέσων συσκευασίας και έλλειψη τυποποίησης κατά τη διακίνηση των εσπεριδοειδών και
• η μη υποβολή, όπως υποχρεούνται από τη νομοθεσία, αιτήσεων-αναγγελιών για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου.
Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις έχουν ήδη παραπεμφθεί  στις αρμόδιες κατά περιοχή Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις διακίνησαν το τελευταίο διάστημα φορτία εσπεριδοειδών προς τις Βαλκανικές χώρες, γεγονός που ενθαρρύνει τις προσπάθειές μας για την παρουσίαση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων σε αγορές άλλων χωρών. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε ένα

Μαυρομάτικα με σκουμπρί και πιπεριές.


Υλικά: για 4 άτομα

• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 2 κλωναράκια σέλινου, ψιλοκομμένα
• 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες (από βαζάκι)
• 500 γραμμ. φασόλια μαυρομάτικα, ξερά
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 4 σκουμπριά (περίπου 200-250 γραμμ. το καθένα), καθαρισμένα και αλατισμένα (η συνταγή θα γίνει το ίδιο νόστιμη και με λαβράκι)
• 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, τη δάφνη, περίπου 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°-220°C. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί, βάζουμε από πάνω τα σκουμπριά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή:

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στρέφονται στη Φουκουσίμα.


Ένα μέλλον χωρίς πυρηνική ενέργεια σχεδιάζουν οι αρχές στην επαρχία Φουκουσίμα, σύμφωνα με το σχέδιο ανοικοδόμησης.


Το σχέδιο που υιοθετήθηκε χθες, εννιά μήνες μετά τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών, καλεί την κυβέρνηση και την εταιρία Tokyo Electric Power Co (TEPCO) να κλείσει και τους 10 πυρηνικούς αντιδραστήρες οι οποίοι λειτουργούν στην επαρχία.

Η κυβέρνηση και η TEPCO ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι οι αντιδραστήρες, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τήξη των πυρήνων τους και την έκλυση ραδιενεργών υλικών, βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο. Θα απαιτηθούν, κατά εκτιμήσεις, 40 χρόνια για να τεθούν πλήρως εκτός λειτουργίας.

Μετά το πυρηνικό δυστύχημα οι αρχές στην επαρχία Φουκουσίμα επιδιώκουν πλέον να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Γουχέι Σάτο δήλωσε ότι το σχέδιο ανοικοδόμησης έχει στόχο να προσελκύσει τους κατοίκους να επιστρέψουν, ειδικά τους νέους που εγκατέλειψαν τη

Ηλεία: Νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στην παραλία.


Είναι το τρίτο κρούσμα νεκρής θαλάσσιας χελώνας καρέτα - καρέτα που παρουσιάστηκε στην περιοχή του Κατακολου.
Μέλος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου ειδοποίησε τη Φιλοζωϊκή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Rommel, που ως συνεργαζόμενος φορέας στην Ηλεία, με το Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ανέλαβε το περιστατικού.

Από την αυτοψία που έκαναν τα μέλη του Rommel διαπιστώθηκε πως η νεαρής ηλικίας χελώνα είχε χτυπήματά στο κεφάλι και το λαιμό.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν προς εξέταση στον ΑΡΧΕΛΩΝ.

Πριν από δέκα ημέρες είχαν βρεθεί ακόμα δύο νεκρές θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Σπιάντζας και του Κατακόλου.

Πηγή:

Ποιες ασθένειες προσβάλλουν την πατάτα.


Για όλος τους επιβλαβείς οργανισμούς καραντίνας που εντοπίζονται στην καλλιέργεια της πατάτας ενημερώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τους γεωπόνους του Κέντρου, όσοι καλλιεργητές διαπιστώσουν έστω και κάποια από τα συμπτώματα των ασθενειών που πλήττουν την πατάτα, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα το Περιφερειακό Κέντρο (στο τηλ. 2810-224948) ή τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην καλλιέργεια της πατάτας μπορούν να εμφανιστούν οι παρακάτω επιβλαβείς οργανισμοί:
Η ασθένεια της καστανής σήψης
Προκαλείται από το βακτήριο Ralstonia solanacearum. Το φυτό μπορεί αρχικά να εμφανίζει μάρανση στα κορυφαία φύλλα των βλαστών κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, που υποχωρεί κατά τη νύχτα. Σύντομα ο μαρασμός καθίσταται μη αναστρέψιμος και οδηγεί στο θάνατο του φυτού. Χαρακτηριστικά συμπτώματα προσβολής εμφανίζονται στους κονδύλους.
Σε εγκάρσια τομή του κονδύλου παρατηρείται κίτρινος έως ανοικτός καστανός μεταχρωματισμός του δακτυλίου των αγγείων και βακτηριακή εξίδρωση μετά από συμπίεση του κονδύλου με τα δάχτυλα. Η διασπορά του μολύσματος γίνεται κυρίως από μολυσμένο πατατόσπορο, μολυσμένα υπολείμματα καλλιέργειας, με τις καλλιεργητικές εργασίες, με μολυσμένα επιφανειακά νερά και μολυσμένα ζιζάνια ξενιστές. Η ασθένεια δεν αντιμετωπίζεται με χημικά μέσα και προσβάλλει φυτά τομάτας, πιπεριάς, μελιτζάνας, αραχίδας και διάφορα

Ψήνεται φορολογία για τους κατόχους αγροτικής γης.


Όλο και περισσότερους «πόντους» κερδίζει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η (διόλου καινούργια) ιδέα της φορολόγησης των εκτός σχεδίων καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν ανήκουν σε αγρότες ούτε και αξιοποιούνται από τους κατόχους τους. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, το σχέδιο φαίνεται ότι αρέσει τόσο πολύ στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών ώστε αυτή την περίοδο αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να μην προκύψουν νομικές επιπλοκές  και αδικίες και, επιπλέον, να μεγιστοποιηθεί το δημοσιονομικό του όφελος. Από τι βασικές προτεραιότητες είναι ο σαφής διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι ο ακριβής υπολογισμός των τιμών για τα εν λόγω ακίνητα και, επομένως, του φόρου που θα επιβληθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος, οι ιδιοκτήτες να κληθούν να συμπληρώσουν ένα νέο τύπο E9 με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν έπειτα από επεξεργασία τον τύπο του

«Καμπανάκι» για το μέλλον των νέων γεωργών και της γεωργίας από την ΟΚΕ της Ε.Ε.


Αβέβαιο το μέλλον των νέων γεωργών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα μια γενική συρρίκνωση του αριθμού των νέων γεωργών, καθώς και τάσεις εγκατάλειψης των γεωργικών δραστηριοτήτων. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το φαινόμενο, που εξελίσσεται με αμείωτους ρυθμούς και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο επισιτιστικό πρόβλημα, η ΕΟΚΕ εκφράζει το αίτημα η πολιτική υπέρ των νέων γεωργών να αποτελέσει πραγματική προτεραιότητα των εθνικών και ενωσιακών θεσμικών οργάνων.
Σύμφωνα με γνωμοδότηση που υιοθέτησε η ολομέλεια της ΕΟΚΕ στις 22 Σεπτεμβρίου και δημοσιεύθηκε στο τεύχος C 376/22 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Δεκεμβρίου, η ανάλυση των γεωργικών δομών καταδεικνύει - αν και σε διαφορετικό βαθμό - τη συστηματική ελάττωση του αριθμού των γεωργών, καθώς και μια ταχύτερη διαδικασία γήρανσης σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας. Από το 2000 και εντεύθεν παρατηρούνται μείωση της τάξης κατά 9 % του συνολικού αριθμού των γεωργών, καθώς και μείωση κατά 45 % των νέων γεωργών.
Όπως τονίζεται, οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορούν να αντισταθμιστούν μακροπρόθεσμα από την άνοδο της παραγωγικότητας. Δεδομένης της μεγάλης αστάθειας των τιμών των πρώτων υλών, βασικές έννοιες όπως η επισιτιστική ασφάλεια και κυριαρχία - οι

27 Δεκ 2011

Μειώνεται το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.


Στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και στον περιορισμό των εισαγωγών, αποδίδει η Ελληνική Στατιστική Αρχή την μείωση κατά 29,6% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα στο τέλος του 10μηνου το εμπορικό έλλειμμα να έχει συρρικνωθεί κατά 27,3%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές της Ελλάδας που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον Οκτώβριο 2011, ανήλθε στο ποσό των 2.429,8 εκατ. ευρώ έναντι 3.045,5 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 20,2%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.316,2 εκατ. ευρώ έναντι 1.463,1 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο 2010, παρουσιάζοντας μείωση 10%.

Ελληνικά προϊόντα.


Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα τα οποία θα ξεχωρίζετε από τον αριθμό στο bar code.

Τα ελληνικά προϊόντα ξεκινούν με τον αριθμό 520

Κάθε ευρώ που δίνεται για αυτά μένει στην Ελλάδα.

(Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης)

Πηγή:

Χυμός Λεμονιού: "10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία".


Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα...
Σας το μεταφέρω απλά.
Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν.
Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα
Οι ωφελιμότητες του λεμονιού.

Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό;

Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας.

Σαλάτα με πολύχρωμες ψητές πιπεριές.


Προετοιμασία: 5 λεπτά και 45 το ψήσιμο, που γίνεται μόνο του. Γίνεται και την προηγουμένη, βάλτε μόνο τη βινεγκρέτ στο τέλος. Αντί για βασιλικό, όταν δεν υπάρχει, μπορείτε να βάλετε φυλλαράκια μέντας. Πολύ εύκολη συνταγή.

Υλικά: (για 4 άτομα)
3 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
50 γραμ. (περίπου 1/2 φλυτζ.) λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. κάπαρη πλυμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1-2 σταγόνες σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)

Έδεσσα: Κρούσματα παράνομης αλιείας σε Βεγορίτιδα και Άγρα.


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων των παραλίμνιων περιοχών, αλλά και επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, έχουν παρατηρηθεί κρούσματα παράνομης αλιείας με απαγορευμένες μεθόδους στις λίμνες Βεγορίτιδας και Άγρα – Βρυττών.

Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες οδηγούν στην καταστροφή των αλιευτικών αποθεμάτων των λιμνών με σοβαρές συνέπειες στην οικολογική ισορροπία των λιμναίων οικοσυστημάτων, αλλά και αρνητικές συνέπειες στο πενιχρό εισόδημα των ευσυνείδητων αλιέων.

Ο Δήμος Έδεσσας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές και δασικές αρχές να περιφρουρούν τις λίμνες προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες.


Πηγή:

Αερομεταφορά ρινόκερου για να... βρεθεί με το ταίρι του.


Η Πουντούνγκ, ανήκει στο σπάνιο είδος του ρινόκερου της Σουμάτρας που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Στελέχη οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής στο κρατίδιο Σαμπάχ της Μαλαισίας, τη  μετέφεραν στο δρυμό Τάμπιν, για να βρει το ταίρι της!
Τον Ταμ, έναν μεσήλικα ρινόλερο που διασώθηκε από φυτεία παραγωγής φοινικέλαιου, τον Αύγουστο του 2008.




Σύμφωνα με την υπηρεσία Άγριας Ζωής του Σαμπάχ και τη Συμμαχία για τον Ρινόκερο της Βόρνεο οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ρινόκερων της Σουμάτρα είναι τόσο μικροί που σε ορισμένες περιοχές που η ανεύρεση ενός δεύτερου μέλους του είδους είναι σχεδόν αδύνατη.

“Πρόκειται για ένα φανταστικό δώρο στη μάχη που δίνουμε για την επιβίωση ενός πραγματικά μοναδικού είδους και για μια καταπληκτική περίσταση όπως είναι τα Χριστούγεννα, είναι σαν να εισακούστηκαν οι προσευχές μας” λέει ο διευθυντής της SWD Λαυρέντιος Άμπου.