6 Ιουν 2012

Τι φταίει και έχει πικρή γεύση το αγγούρι.


Αιτία: μεγάλες αλλαγές στην υγρασία και μεγάλη διαφορά μεταξύ ημερήσιας και νυχτερινής θερμοκρασίας.

Συχνότητα και σπουδαιότητα:

Αυτή η διαταραχή υπήρξε συχνότατη στο παρελθόν, αλλά εφόσον δεν είναι ορατή, οι καρποί διοχετεύονται κανονικά στην αγορά.

Συμπτώματα και διαταραχές:


Η σάρκα του καρπού είναι πικρή, μη βρώσιμη.

Αντιμετώπιση:

-         οι νέες ποικιλίες δεν σχηματίζουν τις φυσαλίδες που ευθύνονται για την πικρή γεύση,

-         αποφυγή διακυμάνσεων στην υγρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου