31 Οκτ 2012

Η Σαουδική Αραβία θέλει ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές.


Η Σαουδική Αραβία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, σχεδιάζει να δημιουργήσει ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μορφές ενέργειας, σύμφωνα με τον Πρίγκιπα Τουρκί Αλ Σαούντ Αλ Φαϊζάλ.



Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλη η ενέργεια της χώρας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα.  Τα 2/3 από το πετρέλαιο και το υπόλοιπο από το φυσικό αέριο. Όμως, το βασίλειο εξετάζει τις ανανεώσιμες ενεργειακές επιλογές, ιδιαίτερα την ηλιακή. Αντί να συνεχίζει να σπαταλά τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας θα χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο για να δημιουργήσει άλλα προϊόντα.

«Το πετρέλαιο είναι πιο πολύτιμο για εμάς υπόγεια παρά ως πηγή καυσίμων. Αν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο όπου μπορούμε να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα και τη χρήση του πετρελαίου για την παραγωγή άλλων προϊόντων που είναι χρήσιμα θα ήταν πολύ καλό για τον κόσμο μας», είπε ο πρίγκιπας. «Εύχομαι αυτό να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής μου, αλλά δεν νομίζω ότι θα γίνει άμεσα».

Αν και μπορεί να πάρει δεκαετίες, η κίνηση θα προσφέρει ένα έναυσμα και για τις άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες που θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τα αποθέματα πετρελαίου τους με την επέκταση της διάρκειας ζωής τους, δεδομένου ότι εξασθενίζει ως κυρίαρχη μέθοδος για την κίνηση των αυτοκινήτων.

Πηγή: www.Ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου