17 Οκτ 2012

Έλληνας αγρότης με 14 offshore! - Κανείς δεν κάνει ελέγχους, κανείς δεν πληρώνει.


Ποια Ελβετία και ποιο Λιχτενστάιν... εδώ δίπλα είναι το Κρανίδι. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 184 offshore εταιρείες υπάρχουν, αλλά μόλις 2 υπάλληλοι για να τις ελέγξουν.

Το απίστευτο είναι ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις τεράστιας φοροδιαφυγής αφού έχει εντοπιστεί εταιρεία με 50.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και ακίνητα αξίας 5 εκατομμυρίων, ενώ υπάρχει περίπτωση αγρότη με ... 14 εταιρείες Offshore στο όνομά του ή όνομα άνεργος που παρουσιάζεται ως
εκπρόσωπος 6 (!) εταιρειών, το κράτος δεν ξέρει τι να κάνει!

Γιατί;

Διότι πολύ απλά η ντόπια εφορία, αυτή του Ναυπλίου έχει να διαθέσει μόνο δυο υπαλλήλους που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το όποιο αδίκημα έχει υπάρξει (και εδώ υπάρχουν ενδείξεις ... καραμπινάτης φοροδιαφυγής) παραγράφεται στο τέλος του χρόνου.

Την ομολογία την έκανε ο ίδιος ο υπουργός. Προκειμένου να “αποσυμφορηθεί” η ΔΟΥ Ναυπλίου ο υφυπυργός Οικονομικών Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τη Βουλή ότι βρίσκεται στο στάδιο της δημοσίευσης υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων offshore εταιρειών.

Όμως δεν είναι μόνο οι offshore, ουσιαστικά υπάρχουν 200.000 ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις που επίσης παραγράφονται...

Κάπως έτσι μην απορούμε πως πάντα η διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλήγει στις περικοπές μισθών και συντάξεων...

Πηγή:www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου