1 Οκτ 2012

Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών για την ΚΑΠ μετά το 2013, με συμμετοχή της ΠΑΣΕΓΕΣ.


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνέδριο για την ευρωπαϊκή γεωργία και την Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκινά αυτή την εβδομάδα στη Βουδαπέστη, με τίτλο “Πως οι ευρωπαίοι αγρότες μπορούν να διασφαλίσουν τη διατροφική επάρκεια”. Το συνέδριο αυτό, που αρχίζει σήμερα (1.10.2012) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, οργανώνεται από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις των αγροτών Copa-Cogeca και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εκπροσωπείται από τον Ευρωβουλευτή Paolo de Castro και Πρόεδρο της Επιτροπής
Γεωργίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Γεωργίας Dacian Ciolos, οι οποίοι και θα αναφερθούν στην πρόοδο και τις εξελίξεις των συζητήσεων για την ΚΑΠ μετά το 2013.
Στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης ο Υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων, όπως ο FAO και η Παγκόσμια Οργάνωση Αγροτών (WFO), εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και της Κεντρικής Ασίας.


Στο συνέδριο μετέχει και η ΠΑΣΕΓΕΣ εκπροσωπούμενη από το Γενικό της Διευθυντή κ. Γ. Τσιφόρο και το Διευθυντή του Γραφείου Βρυξελλών κ. Γ. Κολυβά.


Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργανώσεων των αγροτών θα συμμετέχουν σε θεματικές ομάδες εργασίας και panels συζήτησης με αντικείμενα την παραγωγικότητα στον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα, τη βελτίωση και την ανταγωνιστικότητα της μεταποίησης στην αλυσίδα εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων και τη συμβολή των γυναικών στην εφοδιαστική αλυσίδα και την απασχόληση στην ύπαιθρο.


Την επόμενη ημέρα, σε πλήρη συνεδρίαση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εισηγήσεις εκ μέρους των Προέδρων των Copa και Cogeca, των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του FAO, ενώ θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες αναφορές από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Επιτροπής, αλλά και από το Πανεπιστήμιο του Wageningen. Τη συζήτηση και τα συμπεράσματα της συνεδρίασης αυτής θα ανακεφαλαιώσουν τα στελέχη και οι Πρόεδροι των Copa και Cogeca.


Το συνέδριο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3.10.2012 με εισηγήσεις εκ μέρους της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αγροτών και εκπροσώπων μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με ανταλλαγή εμπειριών ως προς τη διαφοροποίηση των αγροτικών συνεταιρισμών στην Ευρώπη και τη Κεντρική Ασία.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου