6 Οκτ 2012

Στην κοινοπραξία Σίμου-Ρώσων πουλήθηκε η Δωδώνη έναντι 21 εκατ. ευρώ.

Την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην κοινοπραξία S.I. που συγκροτείται κατά 90% από το επενδυτικό γκρουπ Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group ανακοίνωσε επισήμως η υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank.


Το τίμημα «έκλεισε» στα 21 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες και τις διαρροές των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για «τελειωμένη» συμφωνία η οποία η επισημοποίηση της οποίας κωλυσιεργούσε για πολιτικούς λόγους.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την SI Capital Partners βρίσκεται ο ρωσικός όμιλος εταιρειών τροφίμων και ποτών Wimm Bill Dann, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις παραγωγών, τοπικής κοινωνίας και Ενώσεων καθώς η ελληνική εταιρεία-συνέταιρος των Ρώσων φέρεται να οφείλει στη Δωδώνη περί τα 11 εκατ. ευρώ από την μακροχρόνια εμπορική συνεργασία τους.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, το έντονο πολιτικό παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση καθώς, όπως έχουν γράψει το Agronews και η Agrenda, συμβουλευτικό ρόλο στο ντηλ φαίνεται να έχουν παίξει πρώην μεγαλοστελέχη της ΑΤΕbank και της Δωδώνη.

Η ανακοίνωση της τράπεζας έχει ως εξής:

«Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :

-Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου