17 Οκτ 2012

Ενισχύσεις 31 εκατ. ευρώ για τους Ισπανούς γαλακτοπαραγωγούς.


«Παράθυρο» για την ικανοποίηση αντίστοιχου ελληνικού αιτήματος αποτελεί η έγκριση από πλευράς Κομισιόν έκτακτης ενίσχυσης σε Ισπανούς γαλακτοπαραγωγούς. Ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Μιγέλ Αρίας Κανιέτε, ανακοίνωσε πρόσθετες ενισχύσεις ύψους 31 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.


Ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Μιγέλ Αρίας Κανιέτε, με τον αρμόδιο για θέματα γεωργίας Επίτροπο Ντατσιάν Τσιόλος.
Το γεγονός αυτό ανοίγει την πόρτα και για την έγκριση του προγράμματος της έκτακτης εθνικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους ώστε να ανταπεξέλθουν άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του «ράλι» τιμών που παρατηρείται στις ζωοτροφές.

Άλλωστε η Κομισιόν, βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως έχει ειπωθεί μετά και τις πρόσφατες συναντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την Τεχνική Επιτροπή της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Το ποσό, που προέρχεται από εθνικούς πόρους, θα δοθεί σε δύο δόσεις (15,5 εκατ. ευρώ το 2012 και 15,5 εκατ. ευρώ  το 2013) και θα απευθύνεται στους κτηνοτρόφους που έχουν ήδη ζητήσει ενισχύσεις στο πλαίσιο του καθεστώτος ενιαίας ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κανιέτε, ο κάθε κτηνοτρόφος θα λάβει κατά μέσο όρο το ποσό των 1.400 ευρώ ανά εκμετάλλευση (700 ευρώ το χρόνο) αν και σε κάποιες μονάδες «πρώτης προτεραιότητας» το ποσό θα ανέρχεται στα 2.440 ευρώ, που επίσης θα δοθεί σε δύο ετήσιες δόσεις.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου