12 Οκτ 2012

Αγγλία: Άνθρωπος προσλήφθηκε σε χωράφι για να κάνει το σκιάχτρο.


Ο 22χρονος Jamie Fox μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μουσική και τα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο Bangor και βρέθηκε στη λίστα όσων ψάχνουν για δουλειά. Αν και δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ο Jamie… χτύπησε διάφορες πόρτες. Και ο αγρότης William Youngs από το Norfolk του την άνοιξε.



Τι κοινό τώρα μπορεί να έχει ένας πτυχιούχος της Μουσικής με έναν αγρότη όσον αφορά στα επαγγελματικά, θα το μάθετε αμέσως! Ο Jamie προσλήφθηκε ως «ανθρώπινο
σκιάχτρο» στους αγρούς του κ. Youngs, προκειμένου να διώχνει με το ακορντεόν και το γιουκαλίλι τους τις εξαγριωμένες πέρδικες!

Και ενώ οι συμφοιτητές του θα χτυπούν τα πλήκτρα στο πιάνο ή θα συνθέτουν μελωδίες στην κιθάρα, ο Jamie θα πρέπει να «περιπολεί» μια έκταση 10 στρεμμάτων με σιτηρά, φορώντας ανάλογη περιβολή και παίζοντας ήχους στα μουσικά του όργανα που θα εκφοβίζουν τα πτηνά. Όσο για το μισθό του; Θα κερδίζει περίπου 250 λίρες την εβδομάδα.





Ο εργοδότης του λέει χαρακτηριστικά: «Κατέφυγα στη λύση του ανθρώπινου σκιάχτρου, καθώς οι ξύλινες κατασκευές δεν απέδωσαν καρπούς. Οι πέρδικες δεν εκφοβίζονται με τις συνηθισμένες μεθόδους. Ο μόνος τρόπος είναι να τρέξεις μακριά και να τις διώξεις. Και ο Jamie κάνει τη διαφορά».

Πηγή: perierga.gr


1 σχόλιο: