2 Οκτ 2012

Εξοικονόμησε πόρους για το ΥΠΑΑΤ ο Τσαυτάρης.


Με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθ. Τσαυτάρη επετεύχθη εξοικονόμηση πόρων από μειώσεις συμβάσεων του ΥΠΑΑΤ με εξωτερικούς φορείς.
Πιστός στο πνεύμα της εποχής και την οικονομία που επιβάλει η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος και από την Δημόσια Διοίκηση, ο υπουργός ζήτησε και πέτυχε σημαντικές μειώσεις στο ύψος διαφόρων Συμβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με διάφορους εξωτερικούς φορείς, όπως για παράδειγμα:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΦΕΛΟΣ
Εταιρεία προωθητικών Ενεργειών
240.000€
Εταιρεία Πληροφορικής
630.000€

Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών
880.000€
Σ Υ Ν Ο Λ Ο
1.750.000€

To συνολικό οικονομικό όφελος που προκύπτει μετά την παρέμβαση του υπουργού κ. Τσαυτάρη για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέρχεται στο ποσό του 1.750.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για νέες Συμβάσεις αλλά για προϋπάρχουσες Συμβάσεις που προβλέπονταν η ανανέωσή τους στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την ανανέωση, ζήτησε και πέτυχε την μείωση της αξίας τους.

Οι μειώσεις που συμφωνήθηκαν κυμαίνονται από 20% - 30% εξοικονομώντας σημαντικά κονδύλια για λογαριασμό του υπουργείου.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις διεργασίες που γίνονται για την μεταφορά των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων Φορέων του (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ κ.α.) και τη συγκέντρωση όλων μαζί στο Νέο Βιοκλιματικό Κτίριο επί της Λεωφ. Θηβών, όπου θα αναπτυχθεί σύντομα και πριν τη λήξη του έτους ένα πραγματικά «Πράσινο Υπουργείο», θα γίνει εξοικονόμηση περισσότερων πόρων, από ενοίκια, συνδέσεις με τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ κ.α.

Πέραν βέβαια της αύξησης της αποτελεσματικότητας στην επίτευξη του έργου του ΥΠΑΑΤ που θα επιφέρει η συγκέντρωση του συνόλου του προσωπικού σε ενιαίο χώρο.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου