1 Οκτ 2012

Έξι φυσικοί προστάτες για τον προστάτη.


Πώς πάει η υγεία του προστάτη σας; Από πότε ένας άνδρας θα πρέπει να ξεκινήσει να προσέχει; Η υγεία του προστάτη είναι ένα ζήτημα αυξημένης σπουδαιότητας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον κάθε ένα. Έτσι, είτε εσείς, είτε κάποιος γνωστός σας έχει προβλήματα με τον προστάτη, αυτό που προέχει είναι η σωστή ενημέρωση.

Ο προστάτης είναι ένας αδένας με μέγεθος καρυδιού που βρίσκεται ακριβώς εμπρός και κάτω από την ανδρική κύστη. Λόγω ακριβώς της θέσης του ο προστάτης επηρεάζει την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η διόγκωσή του, η υπερτροφία, μετά την ηλικία των 40 ετών. Μετά από αυτή την ηλικία, οι άνδρες θα πρέπει να επισκέπτονται τον ουρολόγο τους προκειμένου να εντοπίσουν
εγκαίρως μια κακοήθεια και να την αντιμετωπίσουν. Εκτός από τον προληπτικό έλεγχο, επιστημονικές έρευνες επισημαίνουν ότι η διατροφή και η έντονη άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην καλή υγεία του προστάτη. Η καθημερινή έντονη άσκηση έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της υπερτροφίας του προστάτη.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο οργανισμός μας προσβάλλεται τακτικά από τις ελεύθερες ρίζες, με τη μορφή τοξινών όπως ο καπνός του τσιγάρου, η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα εντομοκτόνα και άλλα που κρύβονται στις τροφές και το νερό. Ο οργανισμός μας απλά δεν παράγει αρκετά αντιοξειδωτικά για να αντιμετωπίσει την επίδραση όλων αυτών των περιβαλλοντικών τοξινών. Τώρα θα αναρωτιέστε πως όλα αυτά επηρεάζουν τον προστάτη;
Αν αφήσουμε τις ελεύθερες ρίζες ασύδοτες, μπορούν να προκαλέσουν διάσπαση του DNA των κυττάρων μας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον προστάτη, ιδιαίτερα σε άνδρα άνω των 40 ετών.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Λυκοπίνιο: μια φυσική ουσία που βρίσκεται κυρίως στις τομάτες, χρησιμοποιείται σήμερα από τους γιατρούς σαν μια από τις πιο υγιεινές θεραπείες για την προστασία του προστάτη. Το λυκοπίνιο είναι γνωστό ότι δρα σαν ένα αντιοξειδωτικό που «καταβροχθίζει» τις ελεύθερες ρίζες.
Σελήνιο: ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για την υγεία του προστάτη, δρα ως αντιοξειδωτικό ενισχύοντας την αμυντική ικανότητα των κυττάρων.
Βιταμίνη Ε: φυσικό αντιοξειδωτικό που παίζει ζωτικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και την αποκατάσταση του DNA. Έρευνες απέδειξαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η βιταμίνη Ε μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων του προστάτη κατά 32%.
Saw Palmetto: αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για την καταπολέμηση της υπερτροφίας του προστάτη.
Αφρικανικό δαμάσκηνο: έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των προβλημάτων της ούρησης, όπως τη συχνουρία ή τη δυσκολία στην ούρηση.
Β-σιτοστερόλη: από τις 21 διαφορετικές φυτοστερόλες που υπάρχουν στη φύση, η κυριότερη είναι η β-σιτοστερόλη. Εκτός από την ενίσχυση της καλής υγείας του προστάτη, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σκοπός του παραπάνω κειμένου  είναι καθαρά πληροφοριακός και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως θεραπευτική ιστρική συνταγή ή ότι συνιστά αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του.


Πηγή:healthwithaloe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου