12 Οκτ 2012

Γαλλογερμανική συμμαχία για την ΚΑΠ.


Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε, στις 10 Οκτωβρίου, πως σε ό,τι αφορά τις δαπάνες στον κοινοτικό προϋπολογισμό που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαπιστώθηκε "σύμπτωση απόψεων" με το Βερολίνο.
Για την Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει προβλεφθεί, για την χρονική περίοδο από το 2014 έως και το 2020, αισθητή μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων, δεδομένου ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα οι δαπάνες, όπως προβλέπουν αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα ξεπερνούν σε ονομαστική αξία τις εγγεγραμμένες στον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2013.


Όπως τόνισε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ μετά τις συνομιλίες του με την ομόλογό του Ισλ Άινερ, αυτή η σύμπτωση απόψεων αποτελεί μια σημαντική καμπή.

Η ΚΑΠ απορροφά το 38% των δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού. Η καθήλωση των δαπανών του ΚΑΚ μέλλει να εφαρμοστεί με την έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους, προκαλώντας όμως ήδη τριβές, που προέρχονται από κράτη με υπολογίσιμη γεωργική παραγωγή.

"Σύμπτωση απόψεων" Παρισιού-Βερολίνου καταγράφεται ειδικά για τα "δικαιώματα δημιουργίας αμπελώνων", στα σημερινά επίπεδα, για τα οποία δικαιώματα αμφότεροι οι υπουργοί εξέφρασαν την "προσήλωσή τους σε αυτά".

Οι γαλλικές γεωργικές ενώσεις τάσσονται υπέρ της διατήρησης ως το 2020 των υφιστάμενων σε κοινοτικό επίπεδο ποσοστώσεων για την παραγωγή ζαχαρότευτλων, ενώ εξέφρασαν φόβους περί συστηματικής παραβίασής τους από τους εταίρους.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου