8 Οκτ 2012

Με συλλαλητήριο και κατάληψη απαντάνε οι κτηνοτρόφοι και οι ΕΑΣ της Ηπείρου στην πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ.


Την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης για την πώληση της Δωδώνης στην κοινοπραξία Strategic Initiatives (SΙ), που αποτελείται κατά 90% από την ρώσικων συμφερόντων επενδυτική εταιρεία Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group, ζητούν από την κυβέρνηση οι ΕΑΣ της Ηπείρου. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης στη διάρκεια συγκέντρωσης την Κυριακή (7/10/2012) παρουσία παραγωγών αλλά και τοπικών παραγόντων καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του
ΣΥΡΙΖΑ. Σαν πρώτο βήμα αντίδρασης οι ΕΑΣ αποφάσισαν την κατάληψη για αόριστο χρόνο της εταιρείας. «Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες και τους καταναλωτές της Εταιρείας ότι η Δωδώνη θα λειτουργήσει κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων στην βιομηχανία, την συμμετοχή των ΕΑΣ στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και των εργαζομένων σε αυτή», τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων υποστήριξε ότι «η πώληση ήταν το αποτέλεσμα ενός αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής αγοράζει την εταιρεία με 21 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκατ. ευρώ που οφείλει στη Δωδώνη, αγοράζει την εταιρεία στο εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκατ. ευρώ, δηλαδή με τα κέρδη μιας χρονιάς». Ο κ. Μπαλτογιάννης απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

«Καμία υπηρεσία του Δημοσίου δεν πρέπει να λειτουργήσει καθώς επίσης της Περιφέρειας αλλά και των δήμων της Ηπείρου. Κανένα κατάστημα δεν πρέπει να ανοίξει και τέλος κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να λείψει από αυτό», υπογράμμισε ο κ. Μπαλτογιάννης.
Από την πλευρά τους οι νέοι ιδιοκτήτες της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας, όπως έχουν προαναγγείλει προτίθενται να επενδύσουν στην αναβάθμιση των υποδομών της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, σημείο που υστερούσε η Δωδώνη έναντι των ανταγωνιστών της.

Η ανακοίνωση της Strategic Initiatives για την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η κοινοπραξία της εταιρείας Strategic Initiatives (SI) και ο Εταίρος της, συμφωνήσαμε στην εξαγορά του 67,77% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
Για την αγορά των μετοχών δε θα χρησιμοποιηθεί κανενός είδους τραπεζική χρηματοδότηση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με, ΙΔΙΑ, κεφάλαια των επενδυτών και ως εκ τούτου θα επιφέρει την εισροή νέων ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Η ΔΩΔΩΝΗ έχει μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στην παραγωγή εκλεκτών προϊόντων, άριστης ποιότητας και έχει εδραιώσει σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους Έλληνες καταναλωτές. Διακρίνουμε την προοπτική ενδυνάμωσης της εμπορικής θέσης της ΔΩΔΩΝΗ στην ελληνική αγορά και προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της. Επιπλέον τονίζουμε τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε στην περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης Ηπείρου, αλλά και την πρόθεσή μας να επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια και τεχνογνωσία στη ΔΩΔΩΝΗ και την ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με όλους τους εργαζομένους, κτηνοτρόφους και τοπικούς μετόχους για να συνεχίσουμε την επιτυχή ανάπτυξη τις εταιρείας.
Ο πρωταρχικός στρατηγικός μας στόχος είναι η διατήρηση της μακροχρόνιας πλέον σχέσης του Έλληνα καταναλωτή με τη ΔΩΔΩΝΗ και η ανάπτυξη των εταιρικών δραστηριοτήτων μέσω της δημιουργίας μιας ευρύτερης γκάμας νέων προϊόντων. Για το σκοπό αυτό απαιτούνται σημαντικές νέες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και εξοπλισμό και κυρίως εμπιστοσύνη και αφοσίωση στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της ΔΩΔΩΝΗ.
Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τα μέχρι σήμερα μεγάλα επιτεύγματα της ΔΩΔΩΝΗ και έχουμε κάθε πρόθεση να επενδύσουμε στη μελλοντική της ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμαστε την επένδυση στην ΔΩΔΩΝΗ, ως μια επιχειρηματική πλατφόρμα προοπτικών ανάπτυξης της SI στον γαλακτοβιομηχανικό τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς.
Η Εταιρεία μας STRATEGIC INITIATIVES είναι μια διεθνής επενδυτική Εταιρεία, με παρουσία σε οχτώ χώρες και με τρέχουσες επενδυτικές δραστηριότητες σε επιχειρηματικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας όπως επεξεργασία τροφίμων, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, εξόρυξη και γεωργία. Οι μέτοχοι μας είναι Γαλλικής, Βρετανικής και Ρώσικης εθνικότητας.
Πιστεύουμε στο μέλλον της Ελλάδας και η επένδυσή μας αυτή το αποδεικνύει. Ελπίζουμε ότι με αφορμή την δική μας επένδυση και άλλοι ξένοι επενδυτές θα αναγνωρίσουν και θα επενδύσουν στις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΑΣ Ιωαννίνων που μετά την ανακοίνωση της πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Μετά την ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου της απόφασης για την πώληση του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ, στην εταιρία ΣΙΜΟΣ ΦΟΥΝΤ, που είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού ο οποίος διαγωνισμός κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρείας, αφού ο εν λόγω αγοραστής, αγοράζει την εταιρεία με 21 εκ. ευρώ, από τα οποία αν αφαιρεθούν τα 12 εκ. ευρώ που οφείλει στην ΔΩΔΩΝΗ, τις αγόρασε με το εξευτελιστικό τίμημα των 9 εκ. ευρώ, δηλαδή τα κέρδη μιας χρονιάς !!!!
Οι ΕΑΣ Ηπείρου – μέτοχοι της εταιρείας μαζί με τους παραγωγούς και την κοινωνία της Ηπείρου, αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρείας.
Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς, τους πελάτες της εταιρείας και τους καταναλωτές, ότι η ΔΩΔΩΝΗ θα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ κανονικά και απρόσκοπτα, όπως διαχρονικά με τη συμμετοχή μας λειτουργεί.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία θα είναι η ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης και η ακύρωση του διαγωνισμού».

ΟΙ ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου