30 Οκτ 2012

Εννιά σνακ που καταπολεμούν το λίπος.


Καπνιστός σολομός με τυρί χαμηλών λιπαρών με παξιμάδι βρώμης γαρνιρισμένο με κάρδαμο.
«Ο καπνιστός σολομός περιέχει ωμέγα 3 και βιταμίνη D. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στην κακή διάθεση» μας εξηγεί ο διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The food Manual (Haynes) Dr. Carina Norris. Οι ενέργεια που λαμβάνουμε από τα παξιμάδια βρώμης- τα οποία περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), μας παρέχουν σταθερή απελευθέρωση ενέργειας, κρατώντας μας χορτάτους για
περισσότερο χρόνο. Όσο για το κάρδαμο, «δεν είναι μόνο για διακόσμηση» εξηγεί ο Norris, «Μας προσθέτει ιχνοστοιχεία, όπως το φολικό οξύ και το σίδηρο, ο οποίος βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας»



Φαλάφελ και τζατζίκι
Εάν είστε στο γυμναστήριο, το bunny falafel είναι το τέλειο απογευματινό σνακ! «Περιέχει ένα καλό μείγμα πρωτεΐνης και υδατανθράκων» λέει ο Norris «δεν τρέφει μόνο τους μυείς στο σωστό συνδυασμό, αλλά και με την γεύση του σας αφήνει ακόμα πιο ευχαριστημένους». Φτιάξτε το δικό σας τζατζίκι αντί να το αγοράσετε από κάποιο κατάστημα, μπορείτε να το φτιάξετε με λίγο λάδι και γιαούρτι (όχι το φυσικό γιαούρτι το οποίο προσθέτει τα προβιοτικά βακτήρια). Διατηρεί υγιές το έντερο.



Κατεψυγμένα μπιζέλια
Μπορεί να σας ακούγεται σαν μια περίεργη επιλογή για σνακ αλλά τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μια εξαιρετική ιδέα. «Τα κατεψυγμένα λαχανικά συνήθως είναι πιο γευστικά από τα φρέσκα προϊόντα» εξηγεί ο Norris, «η ψύξη βοηθά στο να κρατηθεί η γλυκιά γεύση καθώς κρατάει τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες». Είναι σκληρά, αλλά λιώνουν στο στόμα σας. Να τα δοκιμάσετε…



Αποξηραμένα μήλα
Υπάρχουν στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Αυτά τα κομμάτια φρούτων είναι ιδανικά γιατί έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και μη κορεσμένα λιπαρά. Είναι το καλύτερο υποκατάστατο για τα απογευματινά πατατάκια. Η έρευνα δείχνει ότι η διαλυτή ίνα στα μήλα εμποδίζει την εκ νέου απορρόφηση της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος, έτσι είναι ευεργετικό και για την υγεία της καρδιάς.

Αβοκάντο με βαλσάμικο και ελαιόλαδο
Γρήγορο και εύκολο στη διαδικασία το αβοκάντο είναι ένα σνακ όνειρο! «Περιέχει 60% περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες» εξηγεί ο Norris «και είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες συμλέγματος Β – το οποίο χρειάζεται το σώμα σας για να μετατρέψει αποτελεσματικά την τροφή σε ενέργεια και να έχετε την αίσθηση ότι σας κρατάει χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Επίσης στην Αριζόνα δημοσιεύτηκε μια μελέτη στην εφημερίδα «Journal of the American College» όπου διαπίστωσαν ότι η προσθήκη ξιδιού στα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη θερμίδων για το υπόλοιπο της ημέρας κατά 16%. Αυτή και μόνο η αλλαγή από μόνη της είναι αρκετή για απώλεια έως και 28 κιλών σε ένα χρόνο.



Ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και σπόροι
Ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και seeds είναι μια ιδέα για ένα υγιεινό σνακ και μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε και σπίτι σας! Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αφήνουν μια φυσική γεύση ζάχαρης που σας κρατάει μέχρι το βράδυ.

Το ταπεινό μας μήλο είναι και πάλι στο μενού, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να είναι φρέσκο. Κόψτε το μήλο σας και ανακατέψτε το με ψιλοκομμένα καρύδια προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου. Η πρωτεΐνη, τα ακόρεστα λιπαρά και οι φυτικές ίνες στα καρύδια έχουν το πλεονέκτημα να σας κρατούν χορτάτους». Εξηγεί ο Norris.

Καυτερές πιπεριές

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση μιας κουταλιάς της σούπας ψιλοκομμένες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές μπορεί να ενισχύσει προσωρινά το μεταβολισμό έως και κατά 23%. Προσθέστε λοιπόν τις πιπεριές στη λίστα των σνακ σας ή απλά φάτε τες σκέτες.

Γλυκόριζα

Η γλυκόριζα έχει ένα ενεργό συστατικό που ονομάζεται glycyrrhetinic acid. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη μείωση του σωματικού λίπους και μειώνει την όρεξη. Αυτό γίνεται επειδή η γλυκιά γεύση satiates μένει στον ουρανίσκο και λέει στο σώμα ότι είναι γεμάτο. Εάν αποφασίσετε να βάλετε αυτό το σνακ στη λίστα σας βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματική γλυκόριζα και όχι κάποια ουσία από κάποιο ζαχαροπλαστείο. Μια μικρή χούφτα είναι αρκετή ποσότητα.


Πηγή:women.gr.msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου