23 Οκτ 2012

Αναγκαιότητα η συνεργασία γεωργίας και τουρισμού.


Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξενοδόχων Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων, ένα από τα θέματα που συζήτησε εκτενώς ήταν η συμβολή της γεωργίας στον τουρισμό και το αντίστροφο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύς λόγος για την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό πρωινό σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο .
Σε τοπικό επίπεδο εάν αναλογιστούμε ότι  η Ζάκυνθος δέχεται  περίπου 500.000 τουρίστες, οι οποίοι παραμένουν εδώ κατά μέσο όρο 7 ημέρες
και αυτό το δυναμικό το δούμε ως καταναλωτές των αγροτικών προϊόντων μας, θεωρούμε ότι δίνεται μία σημαντική δυνατότητα απορρόφησης της τοπικής γεωργικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παραδοσιακή γεωργία μπορεί να επιτύχει γιατί βασίζεται στο φυσικό τρόπο παραγωγής, ενώ, η παραδοσιακή ελληνική ή μεσογειακή ή ζακυνθινή διατροφή είναι αποδεδειγμένα «η υγιεινή διατροφή» για όλους τους υπόλοιπους  Ευρωπαίους.

Μια τέτοια προσπάθεια και συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει, όπως, τόνωση και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανάδειξη της τοπικής μας γαστρονομίας, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και διαφήμιση μέσα από τους ίδιους τους επισκέπτες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου