10 Οκτ 2012

Στους δρόμους οι Ιρλανδοί αγρότες.


Στο Δουβλίνο, περί τους 20.000 αγρότες κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την πτώση του εισοδήματός τους και να ζητήσουν από την ιρλανδική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις άμεσες ενισχύσεις.


Η "Ημέρα Δράσης" που οργανώθηκε από την Ένωση Ιρλανδών Αγροτών  (IFA) ήταν πιο μαζική κινητοποίηση των τελευταίων 15 χρόνων στην Ιρλανδία.

"Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Τα εισοδήματα είναι χαμηλά
και φέτος μειώθηκαν απότομα για άλλη μια φορά, δήλωσε ο πρόεδρος της IFA, Τζον Μπράιαν, στο πλήθος που είχε συμπληρωθεί έξω από το ιρλανδικό Κοινοβούλιο.

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει μάχη για να μην κοπούν χρήματα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. "Το μήνυμά μας στον πρωθυπουργό Έντα Κένι είναι να μην υποχωρήσει στο θέμα του προϋπολογισμού της ΚΑΠ που θα αποφασιστεί  τους επόμενους δύο μήνες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πετάξει για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ".

Πέρα από το θέμα της ΚΑΠ, οι Ιρλανδοί διαμαρτύρονται και για τις περικοπές στα κρατικά κονδύλια που διατίθενται για τη γεωργία. . Ελέω κρίσης, οι σχετικές πιστώσεις έχουν μειωθεί κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, "πλήττοντας ιδιαίτερα τους αγρότες με χαμηλά εισοδήματα". Η IFA καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπή της αγροτικής δαπάνης κατά άλλα 300 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί το Δεκέμβριο.

Κουρμαδάς Λεωνίδας

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου