14 Οκτ 2012

Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά τα οποία συναντάμε, σε μεγάλες ποσότητες, σε φρούτα και λαχανικά και θεωρούνται θαυματουργά, αφού θωρακίζουν τον οργανισμό, απέναντι στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Εκτός από τις ντομάτες, που είναι γνωστές για την μεγάλη περιεκτικότητά τους στα συστατικά, υπάρχουν και άλλα τρόφιμα, που προσφέρουν σε αφθονία στον οργανισμό μας αντιοξειδωτικές ουσίες. Ας δούμε ποια είναι αυτά.


Δημητριακά ολικής άλεσης
Καταναλώνοντας άφθονες φυτικές ίνες μειώνονται οι πιθανότητες ισχαιμικών επεισοδίων κατά 30 έως 40 τοις εκατό, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Οργανισμό.

Εσπεριδοειδή
Στη συγκεκριμένη ομάδα φρούτων περιέχεται ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει, ειδικά στις γυναίκες, τις πιθανότητες εγκεφαλικών επεισοδίων. Ερευνητές του Harvard βρήκαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά, τα φλαβονοειδή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν 19% μικρότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.

Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών
Καταναλώνοντάς τα ο οργανισμός μας προσλαμβάνει μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης D, η οποία βοηθάει τον οργανισμό, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Ψάρια
Βάλτε τα στη διατροφή σας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αφού τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης, η οποία βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας, έτσι, τις πιθανότητες στεφανιαίας νόσου.

Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου