14 Οκτ 2012

Τι θα πει emotional eating.


Αν κάθε φορά που στεναχωριέστε τρώτε και ένα κομμάτι πίτσα, τότε πάσχετε από emotional eating.
Μια τάση της εποχής που χτυπάει κυρίως πολλές γυναίκες, οι οποίες καταφεύγουν σε λάθος τρόπο για να λύσουν τα προβλήματα τους. Η έλλειψη αγάπης και η αίσθηση ότι κάτι λείπει οδηγούν να γεμίσουμε το στομάχι ξανά και ξανά δίχως ουσιαστικά να υπάρχει αίσθημα της πείνας. Κοινώς, νιώθεις άδειος και προσπαθείς να βρεις ένα υποκατάστατο και τι ποιο εύκολο από ένα πιάτο φαγητό. Στην περίπτωση αυτή
μάλιστα όσο πιο παχυντικό και λιπαρό είναι το φαγητό τόσο το καλύτερο... πίτσες, burgers και οποιοδήποτε άλλο junk food μπαίνει στην καθημερινή λίστα.

Αν ανήκετε και εσείς στους «emotional eaters» μπορείτε να το αντιμετωπίσετε δυναμικά. Στρέψτε την προσοχή σας αλλού. Καταπιαστείτε με χόμπι και δραστηριότητες. Ξεκινήστε γυμναστήριο. Βάλτε στο ψυγείο σας φρούτα και λαχανικά για να ικανοποιούν τις λιγούρες σας. Αφήστε τα συναισθήματά σας να βγουν στην επιφάνεια. Εκφραστείτε ελεύθερα και μην καταπιέζεστε. Αυξήστε την κοινωνικές σας επαφές και, αν είναι δυνατόν, βρείτε ένα σύντροφο να σας δώσει αγάπη και τρυφερότητα. Στην τελική, αυτό (το τελευταίο) θα είναι το καλύτερο γιατρικό.

Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου