28 Νοε 2012

Λάδια ξίδια βούτηρο άλατα με βότανα.


Για λάδι, ξύδι, βούτυρα, τα άλατα  εμποτισμένα με τα βότανα είναι αρκετα για να κάνουν την γεύση υπεροχη τα παρασκευάσματα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη δημιουργία για γευστικές σάλτσες, μαρινάδες, εντριβές, ποτά, λαδόξιδο, σάλτσες, και πολλά άλλα. Όταν συσκευάζονται σε αρκετά μεγαλα γυάλινα μπουκάλια ή βάζα με μια ετικέτα, ειναι ένα τέλειο δώρο που ο καθένας είναι σίγουρο ότι θα απολαύσει. Απλά φανταστείτε δίνοντας ένα καλάθι γεμάτο με φυτικά λαδια ή να στολίζουν το τραπέζι σας με τα υπέροχα μπουκάλια απο ξύδι, έλαια, φυτικά
βούτυρα, τα άλατα

Σχεδόν κάθε αρωματικό ή γευστικά βιολογικο βότανο μπορει να χρησιμοποιηθεί για παρασκευασμα Οι δημοφιλείς επιλογές είναι:

Μπαχάρι, γλυκάνισο, βασιλικός, κύμινο σπόροι, κάρδαμο, Cayenne, σπόρους σέλινο, τις πιπεριές τσίλι, Σχοινόπρασο, σχοινόπρασο άνθη, το κόλιανδρο, κανέλλα, γαρύφαλλο, κορίανδρος, κύμινο, άνηθο, μάραθο, σκόρδο, τζίντζερ ρίζα, Λεβάντα λουλούδια, το βάλσαμο λεμονιών, φλούδα λεμονιού, λουίζα, μαντζουράνα, σπόρους μουστάρδας, nasturtiums, κρεμμύδι, φλούδα πορτοκαλιού, ρίγανη, μαϊντανός, πιπέρι, Peppermint, Ροδοπέταλα, Δενδρολίβανο, καλοκαίρι ή χειμώνα θρούμπι, Εστραγκόν, ή θυμάρι.

Όταν το ξύδι είναι εμποτισμένο με βότανα, του προσθέτει μια ιδιαίτερη πινελιά σε σαλάτες, μαρινάτες, σάλτσες, λαδόξιδο, και οποιαδήποτε άλλη συνταγή που χρησιμοποιούν το ξύδι.

- Ξύδι: Αποσταγμένο λευκό ξύδι, ξύδι μήλου ξίδι μηλίτη, ξύδι, ή ρύζι. Χρησιμοποιήστε ξύδι ηπιότερη για λεπτα βότανα και ισχυρότερη γεύση ξύδι για ισχυρα βότανα.
- Βιολογικά βότανα, νωπά ή ξερά

Συνταγη Ξεκινήστε από απολύμανση σε γυάλινη φιάλη ή βάζο (βλέπε οδηγίες παρακάτω). Πλύνετε τα φρέσκα βότανα και στεγνώστε (παραλείψτε αυτό το βήμα αν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα βότανα). Τοποθετήστε τα βότανα ή μπαχαρικά μέσα στο αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο και γεμίστε με το ξίδι της επιλογής σας. 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα / μπαχαρικά ή 3-4 κλωναράκια από φρέσκα βότανα ανά ποτήρι ξύδι είναι συνήθως ένα καλό ποσό. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του χορταριού, η μπαχαρικό που χρησιμοποιείται, και στο ξύδι, να πειραματιστείτε με περισσότερο ή λιγότερο. Καλύψτε το δοχείο καλά με ένα αναλλοίωτο, μη μεταλλικά καπάκι και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος Αφήστε το ξίδι για να εμποτίσουν για 2-4 εβδομάδες, ή έως ότου η επιθυμητή γεύση έχει αναπτύξει. Μόλις τελειώσει, σουρώνουμε τα βότανα έξω, και ρίχνουμε το ξίδι σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα. Φρέσκα βότανα κλωναράκια, αποξηραμένα βότανα, ολόκληρα πιπεριές τσίλι, πιπέρι, και τα μούρα μπορούν να προστεθούν πριν από τη σφράγιση θα κάνει το μπουκάλι πιο ελκυστικο και να ενισχύσει περαιτέρω τη γεύση. Ετικέτα με τα συστατικά και την ημερομηνία, Είναι καλύτερο να κρατηθούν τα ξύδια αποθηκεύονται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και να χρησιμοποιήσετε μέσα σε 4-6 μήνες ή να διατηρήσουν το ξύδι στο ψυγείο να διατηρήσει τα πλέον γεύσεις. Εάν παρατηρήσετε μούχλα, νέφωση, σημάδια της ζύμωσης, ή οτιδήποτε άλλο που φαίνεται ασυνήθιστο, πετάξτε αμέσως. Πηγη
http://extension.oregonstate.edu/lane/sites/default/files/images/flavored_vinegars.pdf



Φυτικά έλαια Είναι ιδανικό για τηγανητά, sautés, ζυμαρικά, σάλτσες σαλάτας, μαρινάδες, ψητά λαχανικά,

- Οργανικά έλαια:. Ελιάς, Macadamia Nut, σουσάμι, ή άλλα μαγειρικά έλαια της επιλογής σας
- Βιολογικά βότανα, αποξηραμένα (βλέπε κατάλογο ανωτέρω). Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αποξηραμένα βότανα, όταν η έγχυση πετρελαίου, όπως η περιεκτικότητα σε νερό με φυσική παρουσία στο φρέσκα βότανα μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση.

Συνταγη Ξεκινήστε από απολύμανση σε γυάλινη φιάλη ή βάζο (βλέπε οδηγίες παρακάτω) και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Ακριβώς μια σταγόνα νερό μπορεί να προκαλέσει στο πετρέλαιο σας για να πάτε γρήγορα ταγγό. Υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εμποτίζουν το λάδι: δροσερά ή ζεστά. Για ένα δροσερό προετοιμασία, συμπληρώστε αποστειρωμένα μπουκάλια ¼ του τρόπου με οργανικά αποξηραμένα βότανα ή μπαχαρικά και έπειτα από πάνω με λάδι. Αφήστε το λάδι να εμποτιστεί για 2-4 εβδομάδες, ή έως ότου η επιθυμητή γεύση έχει αναπτύξει. Λάδι εγχύεται αξιοποιώντας την μέθοδο της εν θερμώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Για ένα ζεστό προετοιμασία, ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 βαθμούς, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέστε τα μπαχαρικά ή μυρωδικά, ενώ το λάδι είναι ακόμα ζεστό. Μόλις κρυώσει, τα βότανα μπορεί είτε να είναι τεταμένες out ή έφυγαν από το πετρέλαιο για μια ισχυρότερη γεύση. Όταν τελειώσετε, ρίξτε το λάδι εγχύεται σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα. Αποξηραμένα βότανα και τα καρυκεύματα μπορούν να προστεθούν πριν από τη σφράγιση να κάνει το μπουκάλι πιο ελκυστική και να ενισχύσει περαιτέρω τη γεύση. Ετικέτα με τα συστατικά και την ημερομηνία. Αποθηκεύστε εγχύεται έλαια στο ψυγείο μόλις ετοιμαστούν και να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε μέσα σε 1-3 μήνες.

Εμποτίζοντας βότανα σε βούτυρο διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, αλλά είναι τόσο νόστιμο. Φυτικά βούτυρα σε λαχανικά στον ατμό, ζεστό κυλίνδρους δείπνο, ψητά ψάρια, πατάτες φούρνου, πιάτα ζυμαρικών, ή όταν ενσωματώνονται sautés και σάλτσες. Δεντρολίβανο και το σκόρδο βούτυρο

- Βούτυρο, οργανικά ή σπιτικό.
- Βιολογικά βότανα, νωπά ή ξερά (βλ. παραπάνω λίστα).

Συνταγη : Φυτικά βούτυρα είναι τόσο εύκολη και νόστιμη να κάνει. Απλά τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα μπολ, αφήστε το να μαλακώσει, προσθέτουμε αποξηραμένα βότανα ή μπαχαρικά και ανακατέψτε το μαζί. Εάν χρησιμοποιητε φρέσκα βότανα, στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μείγμα με το βούτυρο. Η χρησιμοποιούμενη ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο νόστιμα είναι τα βότανα, αλλά ένα τυπικό ποσό που είναι 2-4 κουταλιές της σούπας φρέσκα βότανα ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βότανα ανά ½ φλιτζάνι (1 ραβδί) βουτύρου. Το βούτυρο θα βελτιωθεί εάν οι γεύσεις μπορούν να αναπτυχθούν για 24 ώρες στο ψυγείο πριν τη χρήση. Αποθηκεύστε επιπλέον αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Φυτικά εγχύεται άλατα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μετατρέψετε συνηθισμένους συστατικά σε κάτι το ιδιαίτερο! Αυτό το ευέλικτο συστατικό είναι απολύτως ευχάριστο σε σούπες, σάλτσες, βραστά, ψητά λαχανικά ή κρέατα, και ως τελευταία πινελιά σε κάθε πιάτο. Ψεκάστε θρούμπι αλάτι δεντρολίβανο πάνω από σπιτικό ψωμί, αλάτι θυμάρι σε ένα μπολ με αχνιστό σπιτικό φαγητό, Φασκόμηλο εγχύεται αλάτι για ψητά λαχανικά ρίζας, ή να απολαύσετε μια μαργαρίτα ντύθηκε με τσίλι χείλος αλάτι πιπέρι.

- Θαλασσινό αλάτι (χοντρό ή ψιλό).
- Βιολογικά βότανα, αποξηραμένα (βλέπε κατάλογο ανωτέρω).

Συνταγη Χρησιμοποιήστε το 1 μέρος βότανο ή μπαχαρικό σε 4 μέρη αλάτι. Συντρίψτε τα μυρωδικά σε ένα γουδί και γουδοχέρι ή περιστροφή σε ένα μπλέντερ ή μύλο του καφέ. Αναμείξτε τα βότανα με αλάτι. Όταν χρησιμοποιείτε σκληρά βότανα και μπαχαρικά όπως κανέλα, κάρδαμο λοβό, ή Γλυκάνισο Star, απλά τοποθετήστε το σε αλάτι και αφήστε να εμποτιστεί για 2-4 εβδομάδες και στη συνέχεια αφαιρέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Το αλάτι θα πρέπει να εγχυθεί με την απολαυστική γεύση και το άρωμα των βοτάνων. Πακέτο αρκετά, αεροστεγή γυάλινα μπουκάλια, βάζα, ή κουτιά. Προσθέστε ετικέτες και ένα κομμάτι του διακοσμητική κορδέλα ή σπάγγο, αν θέλετε. Για μια δημιουργική παρουσίαση, μπορείτε να στρώμα κάθε βότανο ξεχωριστά στο βάζο, με οδηγίες για να αναμίξετε τα βότανα μαζί πριν από τη χρήση. Για να μετατραπεί εύκολα σε αυτά μια αξέχαστη συσκευασία δώρου, δημιουργούν ένα σύνολο από αρωματισμένα άλατα και περιλαμβάνουν ιδέες για συνταγές, ή το ζευγάρι τα άλατα με βάζα ολόκληρων ροζ, πράσινο, λευκό, καπνιστό, ουράνιο τόξο ή πιπέρι.

Απολύμανση γυάλινα δοχεία: μπουκάλια ή βάζα Πλύνετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι. Γυάλινα δοχεία Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει βράση, και απαλά βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το βραστό νερό και τοποθετήστε τα βάζα αντιστραφεί σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσει. Πληροφορίες από το Oregon State University Υπηρεσία Επέκταση: http://extension.oregonstate.edu/lane/sites/default/files/images/flavored_vinegars.pdfhttp: 

Πηγή: mountainroseblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου