25 Νοε 2012

Φυσικές εντομοαπωθητικές λύσεις για το σπίτι μας.


Εάν μεγαλώνετε παιδί, εάν έχετε κατοικίδιο, η απλά αγαπάτε το φυσικό τρόπο ζωής και απεχθάνεστε οποιοδήποτε χημικό προιόν, παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικα ζουζούνια που τρυπώνουν στο σπίτι.

Μύγες
Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης ή
μέντας αποξηραμένα και τοποθετήστε τα κοντά στις πόρτες ή τα παράθυρα του σπιτιού σας. Οι μύγες θα μετακομίσουν.

Κουνούπια
Ο βασιλικός, η Αρτεμισία, το γαρύφαλλο, το θυμάρι, το γεράνι,  απωθούν τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε ούτε ένα σπίτι χωρίς μερικές γλάστρες με βασιλικό καμένο δεντρολίβανο, μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το γνωστό φιδάκι του εμπορίου για την προστασία σας στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Στην νυχτερινή σας έξοδο κάντε επάλειψη στα γυμνά σημεία τους σώματος σας (συνήθως  χέρια & πόδια) με έλαιο λεβάντας θα μυρίζετε όμορφα και θα κρατήσει μακριά σας τα κουνούπια για αρκετές ώρες.

Σκόροι
Αποφύγετε την ναφθαλίνη για να φυλάξετε τα ρούχα σας από τον σκόρο. (Είναι καρκινογόνος ουσία). Βάλτε ανάμεσα στα ρούχα, τσέπες κλπ., ολόκληρα κομμάτια από το εξαίσιο μπαχαρικό, το γαρύφαλλο. Είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, οικονομικό και μυρωδάτο.

Κατσαρίδες
Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε βόρακα (ορυκτό) σε μορφή σκόνης. Ανακατέψτε τον με ίση ποσότητα ζάχαρης και ψεκάστε το μίγμα στα σημεία που περάνε οι κατσαρίδες. Ένας άλλος τρόπος να εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από το σπίτι σας είναι η Νεπέτα (βότανο). Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό αφήστε το 20 λεπτά να ξεκουραστεί, μετά σουρώστε και ψεκάστε στο σημείο που θέλετε.

Μυρμήγκια
Γεμίστε το ψεκαστήρι σας με σαπουνόνερο και ψεκάστε πάνω τους, εάν έχετε εντοπίσει το σημείο που τρυπώνουν σπίτι σας τοποθετήστε στο κενό ωμό σκόρδο. Τα μυρμήγκια επίσης απεχθάνονται την μυρωδιά της ρίγανης.


Πηγή:  votana-kipos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου