19 Δεκ 2012

"Σπιτική" αντιμετώπιση της ίωσης.


Αποφύγετε την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με τον πρώτο πυρετό ή τα πρώτα γενικά συμπτώματα που αναφέραμε. Προσπαθήστε ν’αντιμετωπίσετε την ίωση με γενικά μέτρα. Η επείγουσα αντιμετώπιση έχει ένδειξη μόνο σε βαριές καταστάσεις (π.χ. δύσπνοια, έντονη καταβολή ηλικιωμένων, ιστορικό βρογχικού άσθματος ή χρόνιας αναπνευστικής πνευμονοπάθειας, απώλεια συνείδησης). Συχνό πλύσιμο χεριών και αποφυγή βήχα μπροστά σε κόσμο μειώνουν τη διασπορά του ιού.

Η βιταμίνη C είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού κατά των ιώσεων. Θα τη βρείτε σε μεγάλες
συγκεντρώσεις σε ωμές κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ακτινίδια, μπρόκολο (στον ατμό), ωμό λάχανο, φράουλες, πορτοκάλια και χυμό ντομάτας. Τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού. Θα τα βρείτε σε λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο κολιός, το σκουμπρί, ο σολομός και η πέστροφα.

Εκτός από τα ψάρια, ανιχνεύονται σε ξηρούς καρπούς, όπως τα φυστίκια, στο σουσάμι και κατά συνέπεια και στο σησαμέλαιο καθώς και στο λιναρόσπορο. Το β-καροτένιο συμβάλλει επίσης στην άμυνα του οργανισμού. Περιέχεται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά με έντονο κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως τα καρότα αλλά και η ντομάτα, και στα πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι και το μπρόκολο. Μαζί με τα παραπάνω στην διατροφή σας απαιτείται λήψη άφθονων υγρών.

Η ίωση γενικότερα χρειάζεται υπομονή μέχρι αυτό που λέμε να κάνει τον κύκλο της. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα όπως προαναφέραμε, παρακολουθήστε την πορεία τους για πιθανή επιδείνωση ή ύφεση. Αν επιμένουν για πάνω από 4 ημέρες ζητήστε την βοήθεια ιατρού όπου με την κλινική εξέταση και, αν κρίνει, έναν αιματολογικό έλεγχο θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας.


Πηγή:hellaskafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου