31 Οκτ 2012

Μεσογειακή διατροφή για υγιείς αρτηρίες.


Ακόμα κι ένα απλό γεύμα σκουπιδο-φαγητού (junk food), που αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη, κάνει ζημιά στην υγεία των αρτηριών του σώματος, αντίθετα με την Μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε «καλά» λίπη, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μία ακόμα -αυτή τη φορά καναδική- επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή

Πέντε βασικές βιταμίνες μετά τα 50.


Οι βιταμίνες αποτελούν τους εξειδικευμένους εργάτες του οργανισμού μας, που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις ώστε να μας διατηρούν ενεργητικούς και δραστήριους. Ορισμένες από τις βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γήρανσης.

Η βιταμίνη Α έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει από πολλές μορφές επιθηλιακού καρκίνου. Συνιστάται οι περισσότερες από τις ανάγκες σε βιταμίνη Α να καλύπτονται

Έχει σημασία το χρώμα των τροφίμων που καταναλώνουμε.


ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
Έχει σημασία αν τρώμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, άσπρο ή μοβ λάχανο; Έχει, βεβαιώνουν οι διατροφολόγοι και μας αποκαλύπτουν τι υποδηλώνουν τα χρώματα στο τραπέζι μας.

Kόκκινο ή μήπως πράσινο;Tελικά το χρώμα κάνει τη

Πρωτεΐνη στο καλαμπόκι θα παράγει περισσότερη βιοαιθανόλη.


Η δανέζικη εταιρεία Novozymes, η μεγαλύτερη παγκοσμίως στην έρευνα που αφορά τα ένζυμα και τους μικροοργανισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι μια πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ποσότητα του καλαμποκιού που απαιτείται για την παραγωγή βιοαιθανόλης.

Το ένζυμο αυτό, που αποκαλείται Novozymes Avantec, έχει τη δυνατότητα να εξάγει «2,5% περισσότερη αιθανόλη από

Έρευνα Οικονομικού Παν/μιο: Εισάγουμε το 70% των αγρ. Εφοδίων. Διαβάστε.


H χώρα μας περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους προμηθευτές στον αγροτοδιατροφικό τομέα σε 26 χώρες με ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους που ξεπερνούν το 70%.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι νούμερο ένα προμηθευτής 35 αγροτικών προϊόντων σε 14 χώρες, 2ος προμηθευτής 23 προϊόντων σε 17 χώρες, 3ος προμηθευτής 20 προϊόντων

Επιστροφή πετρελαίου και συνδικαλιστικό είναι τα θέματα που θα συζητήσουν οι μελισσοκόμοι με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

Τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στη χώρα μας θα συζητήσουν στη συνάντηση που θα έχουν με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής της δαπάνης στους δικαιούχους για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Βελτίωσης των Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2012. Ο κ. Βασίλης Ντούρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, δήλωσε ότι: «το συγκεκριμένο κοινοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της μελισσοκομίας ήταν στο παρελθόν τριετές, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης που έχουμε τα

Αυτοί είναι οι 8 μαγικοί διατροφικοί συνδυασμοί που σας προστατεύουν από ασθένειες.


Οι τροφές επηρεάζουν την υγεία μας με μια σειρά από πολύπλοκους τρόπους και μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο ωφέλιμες, όταν καταναλώνονται μαζί με κάποια άλλα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν γίνει πολλές έρευνες για την κατανόηση της συνέργειας των τροφών. Πριν από μια δεκαετία, δε γνωρίζαμε καν για φυτοχημικά όπως το

Tι κοινό έχουν οι χορτόπιτες με το κρασί και το τσάι; Tις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες.


Aυτόν το μήνα βάλαμε στο μικροσκόπιο τα άγρια χόρτα και τα παραδοσιακά κρητικά χορτοπιτάκια. Oι χορτόπιτες είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά εδέσματα της ελληνικής διατροφής. Tα βασικά υλικά για την παρασκευή τους είναι το φύλλο, τα χόρτα και το ελαιόλαδο. Kαιρός, λοιπόν, να μάθουμε τη διατροφική αξία αυτού του παραδοσιακού, αλλά και παραμελημένου τροφίμου. Συγκρίναμε 13 είδη χόρτων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της παραδοσιακής κρητικής χορτόπιτας με βάση τα στοιχεία του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Έρευνας και Tεχνολογίας (EΠET II), υπό την επίβλεψη τηςκαθηγήτριας Διατροφής κ.

Στα 60 ευρώ/στρέμμα η αμειψισπορά για πρώην καπνοκαλλιεργητές.


Στη δημοσιοποίηση της δεύτερης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ένταξης τέως καπνοπαραγωγών στη Δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 θα προχωρήσει το ΥπΑΑΤ.


Σύλληψη συνεταιριστή για χρέη 2 εκατ. στο Δημόσιο.


Συνελήφθη για χρέη ύψους 2 εκατ. ευρώ o πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακροχωρίου Ημαθίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα χρέη του Συνεταιρισμού προς το δημόσιο ανέρχονται σε 2.006.648 ευρώ και αφορούν το διάστημα από το Νοέμβριο του 1983 έως το

Η Σαουδική Αραβία θέλει ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές.


Η Σαουδική Αραβία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, σχεδιάζει να δημιουργήσει ηλεκτρική ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μορφές ενέργειας, σύμφωνα με τον Πρίγκιπα Τουρκί Αλ Σαούντ Αλ Φαϊζάλ.


Την ερχόμενη Πέμπτη η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ.


Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου του 2012, θα καταβληθεί σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, η σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2012 ανέρχεται σε 347.083.647,94 ευρώ.




Πηγή:www.paseges.gr

Η Ελλάδα στους κυριότερους προμηθευτές αγροτοδιατροφικών προϊόντων σε χώρες ΕΕ και ΟΟΣΑ .


«H χώρα μας περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους προμηθευτές στον αγροτοδιατροφικό τομέα σε 26 χώρες με ποσοστά συμμετοχής στις εισαγωγές τους που ξεπερνούν το 70%. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι νούμερο ένα προμηθευτής 35 αγροτικών προϊόντων σε 14 χώρες, 2ος προμηθευτής 23 προϊόντων σε 17 χώρες, 3ος προμηθευτής 20 προϊόντων σε 13 χώρες, 4ος προμηθευτής 17 προϊόντων σε 10 χώρες και 5ος προμηθευτής 12 προϊόντων επίσης σε 10 χώρες».
Aυτό προκύπτει από έρευνα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) που κατατάσσει τη χώρα στους

Παραμένουν οι άμεσες ενισχύσεις έως το 2020, με διαπραγματεύσιμες μειώσεις.


Το ποσό των 378. 972 εκατομμυρίων ευρώ ενέγραψε για την ΚΑΠ η Κυπριακή Προεδρία, στο προτεινόμενο αναθεωρημένο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της, για την περίοδο 2014-2020, το οποίο παρουσίασε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Εξ αυτών ποσό 277 401 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθούν προς τις άμεσες ενισχύσεις, η οποίες θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, υπό το φως της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Νοέμβριο, το συνολικό επίπεδο των άμεσων ενισχύσεων σε μέσο επίπεδο

30 Οκτ 2012

Αντιοξειδωτικές τροφές.


Οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες
Κατά τη διάρκεια των χημικών διεργασιών του μεταβολισμού παράγονται κάποια παραπροϊόντα, υπεύθυνα για τη δημιουργία του οξειδωτικού στρες. Τα παραπροϊόντα αυτά είναι οι ελεύθερες ρίζες, δραστικές δηλαδή μορφές οξυγόνου, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και τους ιστούς των βιολογικών οργανισμών.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι βλάβες αυτές μπορούν να

Τα αυγά για πρωινό βοηθούν τη δίαιτα.


Δύο αυγά το πρωί μπορεί να βοηθήσουν τους ενήλικες με περιττά κιλά να αδυνατίσουν και να αισθάνονται γεμάτοι ενεργητικότητα, δίχως να αυξάνεται η χοληστερόλη τους, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με υπέρβαρους ή παχύσαρκους εθελοντές, ηλικίας 25 έως 60 ετών, διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν στο πλαίσιο δίαιτας δύο

Σπανάκι και βιταμίνη C: Δύο ταιριαστά συστατικά.


Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο «διάσημες» βιταμίνες των τροφίμων. Γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση αλλά και για την «αντιγηραντική» ικανότητα που έχει συμμετέχοντας στην αναδόμηση του κολλαγόνου.

Μία όμως από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που δεν είναι ευρέως γνωστή είναι το γεγονός ότι ευνοεί την

Οδήγος μαγειρικής για ένα εγκέφαλο “σπίρτο”.


Καθώς η άνοια και το Αλτσχάιμερ αποτελούν ολοένα αυξανόμενη απειλή στις όλο και πιο γερασμένες ανεπτυγμένες κοινωνίες, μια νευροεπιστήμων και δύο ειδικοί της μαγειρικής από τον Καναδά δημιούργησαν τον πρώτο στον κόσμο «τσελεμεντέ» που βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις για τον εγκέφαλο και, με τις κατάλληλες συνταγές, αποσκοπεί στη διατήρηση της υγείας των εγκεφαλικών κυττάρων και, κατά συνέπεια, του νου.

Ο 300 σελίδων οδηγός μαγειρικής, με την ονομασία

Τα οφέλη του ασβεστίου και οι τροφές που το βρίσκουμε σε αφθονία.


Το ασβεστιο είναι για την υγεια των γυναικων πολύ σημαντικό. Συνεπώς, είναι σημαντικό για την υγεια σας να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφη και ως συμπληρωμα εφόσον έχετε έλλειψη.

Υπάρχουν πολλές φυσικες διατροφικες πηγές ασβεστίου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το γάλα, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα θαλασσινά.

Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για να αποφευχθεί η σοβαρή έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι υπολείπονται την

Εννιά σνακ που καταπολεμούν το λίπος.


Καπνιστός σολομός με τυρί χαμηλών λιπαρών με παξιμάδι βρώμης γαρνιρισμένο με κάρδαμο.
«Ο καπνιστός σολομός περιέχει ωμέγα 3 και βιταμίνη D. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στην κακή διάθεση» μας εξηγεί ο διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The food Manual (Haynes) Dr. Carina Norris. Οι ενέργεια που λαμβάνουμε από τα παξιμάδια βρώμης- τα οποία περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), μας παρέχουν σταθερή απελευθέρωση ενέργειας, κρατώντας μας χορτάτους για

Στην Ιταλία τα ντολμαδάκια του Οίκου Καζάκη.


Με ένα καινοτόμο προϊόν, μαζί με την υπόλοιπη γκάμα των προϊόντων του, παρουσιάστηκε στο φετινό Salone del Gusto, που διοργανώθηκε στο Τορίνο της γειτονικής Ιταλίας, ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη.


Πρόκειται για τα «Ντολμαδάκια της Μαριάννας σε γυάλινο βάζο», όπως εξηγείται σε σχετική ανακοίνωση της

Και η ροδιά στο πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ.


Σε ρυθμούς όπως και πέρυσι κινείται η συμμετοχή των παραγωγών στο πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας του ΕΛΓΑ για το 2012.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια θα γίνουν οι

Περίπου 500 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας 2012 του ΕΛΓΑ. Τον Ιανουάριο οι εγκρίσεις.


Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά κινήθηκε η συμμετοχή των παραγωγών στο πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας του ΕΛΓΑ για το 2012. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσία του ΕΛΓΑ το επόμενο διάστημα θα συγκεντρώσουν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια θα γίνουν οι έλεγχοι πριν δοθούν οι τελικές εγκρίσεις. Υπενθυμίζουμε ότι το 2011

29 Οκτ 2012

Το ρόδι στην Ελληνική διατροφή.


Το ρόδι στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει την ζωή και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι οι σπόροι του ροδιού έκαναν τους πολεμιστές ανίκητους. Μέχρι και σήμερα το ρόδι έχει ισχυρό συμβολισμό στην παράδοση μας. Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά και στους γάμους συμβολίζει την καλοτυχία και την γονιμότητα.

Παραδοσιακά γιατροσόφια για ... γερό κεφάλι.


-Όταν πονάει το κεφάλι το δένουμε με πατάτες (στο μέτωπο).
-Εάν υποφέρετε από ημικρανίες, φάτε φύλλα από χρυσάνθεμα, πιείτε χαμομήλι και δενδρολίβανο.
-Αποφεύγετε τον καφέ, τσάι, κακάο, σοκολάτα, μαγιά, πορτοκάλι, μπανάνα, σκληρό τυρί, αλκοολούχα, τουρσιά, σαρδέλες.
-Το ζουμί από το λάχανο είναι καταπληκτικό για τον πονοκέφαλο.
-Για τον πονοκέφαλο βυθίστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με

Μακροβιοτική και οι διατροφικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.


Η Μακροβιοτική Διατροφή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση ισορροπημένων, φυσικών τροφών και μας διδάσκει πώς να εξισορροπούμε την ενεργειακή δομή του φαγητού μας, αποφεύγοντας τις «ακραίες» τροφές που τείνουν να δημιουργούν ενεργειακές ανισορροπίες και ασθένειες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η Μακροβιοτική διατροφή βασίζεται στην κατανάλωση: αναποφλοίωτων δημητριακών

Στρεμματικό Φόρο 5 έως 10 € θα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες.


Στρεμματικό ή κατ' αποκοπή φόρο «ανά ιδιοκτησία» σε όλα τα αγροτεμάχια, οικόπεδα και κτήματα εκτός σχεδίου, ακόμα και στις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, το 2013, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη όλων των ακινήτων στον νέο ενιαίο φόρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».


Κερδίζει έδαφος το γιαούρτι.


Σταθερά ανοδικές είναι οι πωλήσεις φυσικού ελληνικού γιαουρτιού στις αγορές της Γερμανίας και μάλιστα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημείωσαν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3%. Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι το ελληνικό γιαούρτι δεσπόζει στη 16η θέση των 100 σημαντικότερων εξαγόμενων προϊόντων στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιστρέψτε στην ύπαιθρο.


Οι αγροτικές περιοχές μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν κινητήρα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αυτό τονίζει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), που έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ενίσχυση των αγροτικών περιοχών.


«Οι αγροτικές περιοχές δεν αποτελούν την τελευταία λύση.

Ακριβότερη κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο η βασική λίπανση.


Ακόμα πιο ακριβά θα κληθεί να πληρώσει φέτος για τη βασική λίπανση των χωραφιών του ενόψει της φθινοπωρινής σποράς ο Έλληνας παραγωγός, παρά τις διορθωτικές τάσεις που επικρατούν στη διεθνή αγορά και τις εκτιμήσεις για σταθεροποίηση.


Σύμφωνα με τον τελευταίο κατάλογο των Ελληνικών

Πώς να αντιμετωπίσετε το θρίπα της πιπεριάς.


Έντομο με αδυναμία στην πιπεριά, και δη του θερμοκηπίου, είναι ο θρίπας. Ο θρίπας αποτελεί διπλή «συμφορά» για τις καλλιέργειες που προσβάλλει, γιατί μπορεί ταυτόχρονα να προκαλέσει ζημιές αλλά και να μεταδώσει ως φορέας διάφορους ιούς.


Το έντομο προτιμά τις πιο υψηλές θερμοκρασίες και όσο η

Μεγάλη κομπίνα στα φωτοβολταϊκά αποκάλυψαν οι Αρχές.


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους άρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Όπως αναφέρει το "ΕΘΝΟΣ", για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε

"Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση: Best food in the world".


Στην ελληνική διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα, ήταν αφιερωμένη η πρώτη εκδήλωση, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, για τη φετινή περίοδο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν – Greeks can!». Η NU* Age και ο Σπύρος Κουβέλης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσίασαν στο Θέατρο του Ιδρύματος μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του συγκεκριμένου θέματος με τίτλο «Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση: Best food in

Το φημισμένο ρόδι Ερμιόνης γίνεται Π.Ο.Π.


Η Επιστημονική εκδήλωση με θέμα την διαδικασία για την απόκτηση ονομασίας προέλευσης για το φημισμένο ρόδι της Ερμιόνης και την παρουσίαση στοιχείων στοιχεία για την καλλιέργεια της ροδιάς, σε Video.
Η γιορτή του ροδιού που έγινε στην Ερμιόνη διήρκεσε 3 ημέρες με τον στολισμό της πόλης και τους παραγωγούς να προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες και τα καταστήματα της Ερμιόνης, με μία άμαξα γεμάτη κοφίνια με ρόδια.

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο




Πηγή:www.paseges.gr

28 Οκτ 2012

Βιομάζα από γεωργικά και κτηνοτροφικά υπολλείμματα σε Μεσολόγγι-Ναυπακτία.


Τις σημαντικές επιχειρηματικές του δράσεις παρουσιάζει σε εκδήλωση στο Ραδιομέγαρο του Μεσολογγίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (πρώην ΕΑΣ) Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, στις 3 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων θ’ ανακοινώσει και την κατασκευή μονάδας βιομάζας.

Αναλυτικά, ο Α.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ “Η

Δεν προλαβαίνετε να φάτε όλα τα λαχανικά σας; Πιείτε τα.


Αν δεν μπορείτε να βάζετε κάθε μέρα στα γεύματά σας την συνιστώμενη ποσότητα λαχανικών που χρειάζεται ο οργανισμός, τότε απλά κάντε την χυμό.

Ένα μεγάλο ποτήρι «πράσινου» χυμού μπορεί να περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός σας, ενώ καταναλώνετε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Μια ιδανική συνταγή περιλαμβάνει: 2 κούπες σπανάκι, 2 μπανάνες, 1 αγγούρι τριμμένο (ή καρότο), 1 πορτοκάλι και χυμό από 3 μήλα. Βάλτε τα όλα στο μπλέντερ και ο θρεπτικός σας χυμός είναι έτοιμος.




Πηγή:www.vivanews.gr

Επιστρέφει στα super market το βρεφικό γάλα.


Από την στιγμή που το βρεφικό γάλα τους τελευταίους 4 μήνες διατίθεται προς πώληση μόνο σε φαρμακεία, οι τιμές του έχουν πάρει την ανηφόρα για τα καλά. Μετά από αυτό, το υπουργείο Ανάπτυξης δρομολογεί νομοθετική ρύθμιση – εξπρές με στόχο να επιστρέψει το γάλα το γρηγορότερο δυνατόν και στα σουπερμάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί, αν και παραδέχονται ότι οι τιμές

Φάρμακα της φύσης στην κουζίνα μας.


Κυδώνι.
Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησε το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.


Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...

Ριγανέλαιο: Καταστρέφει μικροοργανισμούς. Ενισχύει:ανοσοποιητικό, μυς, ούλα, αναπνευστικό.


Τι είναι το ριγανέλαιο;

Μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακών ερευνών δείχνουν ότι το Ριγανέλαιο είναι ένας ισχυρός εξαγνιστής που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στην ανθρώπινη υγεία. Το Ριγανέλαιο είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από τα άγρια φυτά της Ρίγανης , με δύο βασικά συστατικά την Καρβακρόλη και τη Θυμόλη. Έρευνες αποδεικνύουν ότι και τα δύο αυτά

Γιατροσόφια για την ατονία.


Ατονία
Αβγό
Xτυπήστε τον κρόκο ενός αβγού με όση ζάχαρη θέλετε και με μία κουταλιά ρούμι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει. Στη συνέχεια, ρίξτε από πάνω ένα ποτήρι γάλα ή νερό ζεστό και πιείτε το ρόφημα. H λεκιθίνη που περιέχει ο κρόκος θα σάς δυναμώσει, ενώ το αλκοόλ από το ρούμι θα επιδράσει διεγερτικά και τονωτικά στον οργανισμό σας.

Λάχανο
Πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες (με πρώτη και καλύτερη τη βιταμίνη C), το λάχανο έχει θαυμάσια τονωτικά

Ο ρόλος του Cranberry στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος και την πρόληψη των ουρολοιμώξεων.


Το Cranberry (κράνα, Vaccinium macrocarpon) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (urinary tract infections, UTIs). Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή ουρολοιμώξεις προκαλούνται από την εισαγωγή μικροοργανισμών, συνήθως βακτηρίων, στο ουροποιητικό σύστημα και την ανάπτυξή τους μέσα στο ζεστό και υγρό περιβάλλον του ουροποιητικού. Οι μικροοργανισμοί επιδρούν στην παραγωγή των ούρων και τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης με αποτέλεσμα συχνά

Το βατόμουρο της νιότης.


Η ανθοφορία του διαμορφώνεται  σε χαλαρούς κόρυμβους με άσπρα ή ροζ κωνοειδή λουλούδια που κοιτούν προς τα κάτω, ενώ ξεκινάει να ανθίζει τον Μάιο.



Το μύρτιλο (Vaccinium myrtillus της οικ. Moraceae) είναι ένας θάμνος με όρθιο βλαστό και κρεμαστά κλαδιά. Η ανθοφορία του διαμορφώνεται  σε χαλαρούς κόρυμβους με άσπρα ή ροζ κωνοειδή λουλούδια που κοιτούν προς τα κάτω, ενώ ξεκινάει να ανθίζει τον Μάιο. Τον βιολετί του καρπό τον συλλέγουμε από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. Μπορεί να ευδοκιμήσει σχεδόν σε όλα τα κλίματα, ενώ θέλει όξινο έδαφος και σκιερά ή ημισκιερά

Kρεμμύδι.


Φθινοπωρινά και Χειμερινά Λαχανικά
Κάθε φύλλο κρεμμυδιού δημιουργεί ένα δαχτυλίδι μέσα στον βολβό. Όσο περισσότερα φύλλα έχουμε, τόσο περισσότερα δαχτυλίδια θα έχουμε και τόσο μεγαλύτερο κρεμμύδι.


Το κρεμμύδι πολλαπλασιάζεται


-    Με σπόρο που δίνουν βολβούς τον ίδιο χρόνο
-    Με σπόρο σε θερμοσπορεία, από όπου τα κρεμμυδάκια θα μεταφυτευτούν στο χώμα.

Με εργόσημο στον ΟΓΑ 8.000 ασφαλισμένοι.


Στοιχεία για τον αριθμό των ασφαλισμένων με τη διαδικασία του εργοσήμου απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, με τη διαδικασία του

Να φάω το μήλο με την φλούδα ή χωρίς.


Είναι γνωστό πως οι περισσότερες βιταμίνες του μήλου βρίσκονται στη φλούδα τους ή ακριβώς κάτω από αυτήν. Αξίζει λοιπόν να τα τρως ακαθάριστα και ειδικά αν έχεις ένα καθαρό, αράντιστο, βιολογικό μήλο, επιβάλλεται να το φας ολόκληρο αφού θα κερδίσεις περισσότερες βιταμίνες  και  φυτικές ίνες .



Έχεις χοληστερίνη; Τι πρέπει να τρως.


Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι σημαντικό για την υγεία μας να έχουμε χαμηλές τιμές ολικής χοληστερόλης και της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL) και υψηλές τιμές της «καλής» χοληστερόλης (HDL).

Δε θα ασχοληθούμε όμως τώρα με το τι προκαλεί η αυξημένη χοληστερόλη στον οργανισμό μας, αλλά με το

Τσουκνίδα.


Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικές ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο. Το αφέψημα του είδους Κνίδη η καυστηρά, που βρίσκεται και στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικό διουρητικό

27 Οκτ 2012

Κοκαΐνη και μαριχουάνα μολύνουν τον αέρα της Ιταλίας.


Ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας εντόπισαν στον αέρα οχτώ ιταλικών πόλεων ερευνητές του Ινστιτούτου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.

Οι ιταλικές Αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας για να αξιολογήσουν τις συνήθειες των Ιταλών.

Οι πόλεις που αποπνέουν άρωμα ναρκωτικών είναι η

Χυμοί φρούτων ΝΑΙ ή ΟΧΙ.


Οι τροφές (και ο τρόπος που τρεφόμαστε), από την παιδική μας ακόμα ηλικία, καθορίζουν τη ζωή μας. Έχουν αντίκτυπο στην επιβίωση, την υγεία, το ρυθμό γήρανσης και τη μακροβιότητα μας. Παρόλο που κάποιος μπορεί να μην τις βλέπει με αυτόν τον τρόπο, οι τροφές είναι ισχυρά πακέτα ουσιών με φαρμακολογικές ιδιότητες, που ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των κυττάρων μας.

Καταναλώνοντας καθημερινά τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, τα κύτταρά μας έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στις επιθέσεις του χρόνου και των ελεύθερων

"Ka' a he'e''...το ''γλυκό βότανο''.


..Διαφορετικά ,Στέβια. Πρόκειται για ένα φυτό με φυσικές γλυκαντικές ιδιότητες. Το όνομα της οφείλεται στον Ισπανό βοτανολόγο που την ανακάλυψε, Petrus Jacobus Stevus. Τα φύλλα της στέβιας τα χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν, οι ιθαγενείς της Παραγουάης για να θεραπεύσουν καούρες και πεπτικά προβλήματα. Το 1931 οι Γάλλοι χημικοί M. Britel και R.Lavielle απομόνωσαν τα συστατικά στα οποία οφείλεται η γλυκιά γεύση της στέβια.