29 Ιουλ 2013

Ωμές υπερτροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας.

Ας δούμε ποιές ωμές υπερτροφές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και μας προστατεύουν από ασθένειες!

Tα superfoods ή στα ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική.

Έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν
στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο.Μάλιστα, πολλές

Ανοίγει ο δρόμος για αυτοπαραγωγή και αυτοκατανάλωση ρεύματος.

Για τη νομοθετική κατοχύρωση του net metering στα φωτοβολταϊκά, τον συμψηφισμό δηλαδή της καταναλισκόμενης με την παραγόμενη ενέργεια για τα φωτοβολταϊκά και τους σταθμούς μικρών ανεμογεννητριών απαντά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τι αλλάζει στη χορήγηση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

Το νέο καθεστώς που διέπει τη χορήγηση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών εξηγεί σε διευκρινιστική εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, καταργείται η διαδικασία θεώρησης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, ενώ παράλληλα καθιερώνεται η ανανέωσή τους, ενιαία σε όλη την επικράτεια, κάθε τρία έτη, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2014, με την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο

Μετρά τις πληγές της από τη φωτιά η αγροτική οικονομία της Κρήτης.

Μετά την καρπόπτωση στα ελαιόδεντρα, ένα ακόμα πλήγμα στην αγροτική οικονομία της Κρήτης κατάφερε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 27 Ιουλίου στην περιοχή της Μεσαράς και, συγκεκριμένα, σε χωριά του δήμου Φαιστού.

Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα, θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες προτού τεθεί υπό έλεγχο τα ξημερώματα της Δευτέρας  29

Βρυξέλλες και Πεκίνο τα «βρήκαν» για τα φωτοβολταϊκά.

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση διευθέτησαν την εμπορική διένεξή τους σχετικά με τις εισαγωγές κινεζικών φωτοβολταϊκών, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 27 Ιουλίου ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να καθοριστούν ελάχιστες τιμές για τις εισαγωγές στην ΕΕ των κινεζικών φωτοβολταϊκών προϊόντων μετά από μια διελκυστίνδα έξι εβδομάδων, ανέφερε ο Ντε Χουχτ, ο οποίος έκανε λόγο περί επίτευξης μιας «φιλικής λύσης».

26 Ιουλ 2013

Oδηγίες για τις ροδακινιές Θεσσαλονίκης.

Για τους εχθρούς της ροδακινιάς, βαμβακάδα, ανάρσια και φυλλοδέτη, εξέδωσε ανακοίνωση το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.


Όπως επισημαίνεται, έχει ξεκινήσει η 3η πτήση των εντόμων της ανάρσιας και του φυλλοδέτη, αλλά και η 2η πτήση του εντόμου της βαμβακάδας.

Σήμερα η συμφωνία για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τη συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που θα ισχύει από 1ης Αυγούστου πρόκειται να υπογράψουν σήμρα Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς και οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών

Σε Κορινθία και Αχαΐα σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος, σήμερα Παρασκευή 27 και αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου, θα επισκεφτεί πληγείσες από χαλαζοπτώσεις περιοχές των Π.Ε. Κορινθίας και Αχαΐας, όπου θα συναντηθεί με αγροτικούς φορείς.
Το Σάββατο 27 Ιουλίου  και ώρα 10.30 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για θέματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ.

25 Ιουλ 2013

Έρχονται τα «σεξοδημητριακά».

Την απάντηση στην ερωτική ανορεξία δίνουν οι Βρετανοί. Ο λόγος για την εταιρεία «Firebox.com» η οποία βάλθηκε να αναστατώσει το καταναλωτικό κοινό προωθώντας στη βρετανική αγορά δημητριακά που τονώνουν την ερωτική διάθεση με την ονομασία «SexCereal» («Σεξοδημητριακά»).


Όμως, για να έχουν όσοι τα καταναλώνουν ένα ευχάριστο

Αλάτι: Εχθρός της πίεσης και του ανοσοποιητικού.

Το αλάτι εκτός του ότι ανεβάζει την πίεση μπορεί να πλήξει σοβαρά και το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνες Γερμανών επιστημόνων.


Τρεις ολόκληρες εβδομάδες ο Γερμανός αστροναύτης Ράινχολντ Έβαλντ έμεινε το 1997 στο διάστημα. Ο γιατρός και φυσικός έθεσε τον εαυτό του μάλιστα στην υπηρεσία της έρευνας. Το θέμα της έρευνας ήταν ο μεταβολισμός σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

To κρητικό εξωτικό λουλούδι που μάγεψε τους Ρώσους.

Πρόκειται για λουλούδι της Αφρικής το οποίο χρωστά το όνομά του στον μυθικό Πρωτέα διότι αλλάζει τα σχήματα και τα χρώματά του, ενώ όλα δείχνουν ότι αποτελεί το νέο στοίχημα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες της Κρήτης.


Ο συνεταιρισμός της Κρήτης με την επωνυμία Κρήσσα Γη, είναι ένας συνεταιρισμός εναλλακτικών καλλιεργειών στο νομό

Ποιότητα και μηδενικά υπολείμματα απογειώνουν φέτος τα επιτραπέζια.

Στο τέλος του Ιουλίου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι μαζικές εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως τύπου Τόμσον, από το νομό Ηρακλείου στις αγορές της Δυτικής αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης. Η συγκομιδή έχει ήδη αρχίσει όπως και οι εξαγωγές χαμηλότερων ποσοτήτων πρώιμων ποικιλιών όπως οι Σουπέριορ.

Υπάρχουν παραγωγοί που πουλάνε σε τιμές άνω των 1,10

Η ΑΜΣΤΕΛ ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα για την «Ημέρα Θερισμού Ελληνικής Γης».

Η Άμστελ γιόρτασε για πρώτη φορά την «Ημέρα Θερισμού Ελληνικής Γης», ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα μαζί με παραγωγούς κριθαριού, συνεργάτες και χιλιάδες φίλους της. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Κρύα Λιβαδειάς με ένα παραδοσιακό γλέντι και συνεχίστηκε σε ακόμα πέντε πόλεις ανά την Ελλάδα!
Για περίπου  ένα μήνα, η Άμστελ ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσει τους παραγωγούς κριθαριού που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα της Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού και προσφέρουν περήφανα το δικό τους “χρυσάφι” για την παραγωγή της αγαπημένης μπίρας όλων των Ελλήνων, γιορτάζοντας μαζί τους την Ημέρα Θερισμού Ελληνικής Γης.

Πρόγραμμα «Γίνε Παραγωγός» στον Δήμο Λαρισσαίων.

Στις εγκαταστάσεις που υλοποιείται η πρακτική άσκηση των καταρτιζόμενων του προγράμματος «Γίνε Παραγωγός», στο χώρο του λαχανόκηπου του Δήμου Λαρισαίων βρέθηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, στα πλαίσια του προγράμματος «Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά και αρωματικά φυτά) ολοκληρωμένης διαχείρισης – «Γίνε Παραγωγός».
Ο κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους των

22 Ιουλ 2013

Πως θα γίνεται η εμπορία φυτοπροστατευτικών μέσω internet.

Η πώληση φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή βιοκτόνων τα οποία προβλέπεται να πωλούνται από καταστήματα γεωργικών φαρμάκων δεν επιτρέπεται να διενεργείται αν δεν γίνει αναγγελία άσκησης εμπορίας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 35 του ν. 4036/2012 (ΦΕΚ 8Α), αναφέρει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λάρισας επικαλούμενη σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Λύσεις με το σταγονόμετρο για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος κινούνται οι διαδικασίες για τη φετινή επιστροφή του ΦΠΑ (εισοδήματα 2012) στους αγρότες, με τους χειριστές του θέματος να μην αποκλείουν, τελικά, ακόμα και το ενδεχόμενο επιστροφής στο παλιό καθεστώς, ώστε να ολοκληρωθεί η απόδοση του φόρου στους δικαιούχους και να μη δημιουργηθεί εκρηκτική κατάσταση στις τάξεις των αγροτών.

Στα νέα όρια θα περιλαμβάνεται μια αύξηση σε ποσοστό 10%

Σε καλό δρόμο οι εξαγωγές φέτας το 2013.

Η ανοδική πορεία των εξαγωγών φέτας των τελευταίων ετών συνεχίζεται κατά το τρέχον έτος 2013, καθώς στο πρώτο τρίμηνο η μεταβολή του όγκου των εξαγωγών έφθασε στα 13,95%. Υπερβαίνοντας έτσι τόσο το θετικό ποσοστό του 7,78% με το οποίο έκλισαν οι εξαγωγές το 2011 σε σχέση με το 2010, όσο και το 13,75% του συνόλου των εξαγωγών φέτας του 2012 σε σχέση με το ’11.

Με 450 εκατ. ευρώ ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Με κεφάλαια ύψους 450 εκατ. ευρώ ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο που προβλέπεται να δημιουργηθεί ως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψαν την Πέμπτη 18 Ιουλίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της γερμανικής τράπεζας KfW dr. Ulrich Schroeder, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας κ.κ. Γ. Στουρνάρα και Β. Σόιμπλε.

Η Monsanto εγκατέλειψε την προσπάθεια έγκρισης στην Ε.Ε.νέων μεταλλαγμένων προϊόντων της.

 Η αμερικανική εταιρεία-κολοσσός της χημικής και της αγροτικής βιομηχανίας Monsanto, εγκατέλειψε την προσπάθειά της να διαθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα νέο σπόρο ενός γενετικά τροποποιημένου φυτού, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις αντιδράσεις που ανέκυψαν.
Οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) και σπόροι έχουν αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση στην Ευρώπη, λόγω των ανησυχιών για την υγεία και το περιβάλλον.

«Θα αποσύρουμε τις αιτήσεις χορήγησης αδειών για την καλλιέργεια γενετικά βελτιωμένων γεωργικών προϊόντων σε

17 Ιουλ 2013

ΠΣΕ: Οι πέντε κορυφαίες χώρες-προορισμοί για τα ελληνικά προϊόντα.

Συνεχή αύξηση του μεριδίου και της σημασίας των γειτονικών χωρών με ταυτόχρονη υποχώρηση της συμμετοχής στο εξαγωγικό εμπόριο της Ελλάδας, παραδοσιακών εμπορικών εταίρων της χώρας στον δυτικό κόσμο, προκύπτει από τα πρώτα πορίσματα της έρευνας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), σχετικά με τις πέντε κορυφαίες χώρες-προορισμούς για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, κατά την περίοδο 1988-2012.

Οι Ρώσοι απαγόρευσαν τις εισαγωγές από την Ελλάδα.

Την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία για νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα αποφάσισε από χθες, 15 Ιουλίου, η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor. Το καθεστώς που ισχύει για τις εξαγωγές στη Ρωσία προβλέπει τον επιτόπιο έλεγχο των ελληνικών μονάδων από ρώσους ειδικούς ώστε να πιστοποιηθούν τα προϊόντα σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα.
Μόνο με μια τέτοια σφραγίδα από τους ρώσους ελεγκτές εξασφαλίζει ο κάθε εισαγωγέας την άδεια διανομής ελληνικών προϊόντων στη ρωσική επικράτεια. Αυτούς τους ελέγχους

11 Ιουλ 2013

Το σπανάκι δεν περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σιδήρου.

Είναι η πρώτη τροφή που έρχεται στο μυαλό σε σχέση με τον σίδηρο, φαίνεται όμως ότι τελικά έγινε διάσημο κατά λάθος. Ο λόγος για το σπανάκι, το οποίο περιέχει μεν σίδηρο, όμως όχι τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.


Σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, η άποψη που θέλει το λαχανικό που έδινε στον Ποπάι την τεράστια

Βιοπλαστικό από… μπανάνες.

Η μπανάνα δεν είναι μόνο ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό φρούτο, συσκευασμένο σε μία εύκαμπτη και ανθεκτική φλούδα.


Για την Τουρκάλα μαθήτρια Ελίφ Μπιλγκίν, η μπανάνα είναι πολλά περισσότερα: η 16χρονη μαθήτρια ανακάλυψε ότι τα άμυλα και η κυτταρίνη που περιέχονται στο εξωτερικό στρώμα της μπανανόφλουδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υλικών μόνωσης καλωδιώσεων και προσθετικών μελών στην ιατρική.

Οι ευρωπαίοι καταναλωτές προτιμούν τα φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα ήταν διατεθειμένοι να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και να αγοράζουν περισσότερα φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες και εκφράζουν δυσπιστία για τους οικολογικούς ισχυρισμούς των κατασκευαστών.
Στην έρευνα σχετικά με τη «Στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην οικοδόμηση ενιαίας αγοράς για πράσινα προϊόντα», περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν

Με πολυνομοσχέδιο οι απολύσεις και η φορολόγηση – στο 13% οι αγροτικές δραστηριότητες.

Κατατέθηκε, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, από τη συνολική δόση των 6,8 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup της Δευτέρας. Στα περιεχόμενά του περιλαμβάνει το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, που είχε τεθεί σε διαβούλευση, όπου η φορολογία των αγροτών και των αγροτικών συνεταιρισμών, από το 2014, ορίζεται στο επίπεδο του 13%.
Το πολυνομοσχέδιο, με τίτλο «Φορολογία Εισοδήματος,

Προγράμματα στήριξης νέων αγροτών ετοιμάζει το ΥΠΑΑΤ.

Συνάντηση με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), είχε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Κορασίδη, προκειμένου να τους συγχαρεί για την εκλογή τους, αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι το ΥπΑΑΤ βρίσκεται στο πλευρό τους και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη στήριξη και ενίσχυση των νέων αγροτών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε κοινοτικό επίπεδο.

8 Ιουλ 2013

Άνοδος στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Αρμενία.

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς την Αρμενία κατά 37,9% καταγράφεται για το α ́ τριμήνου 2013 σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2013 οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς την Αρμενία ανήλθαν σε 2.366.666 ευρώ, σε σχέση με 1.469.037 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Αυστραλιανοί έπαινοι για ελληνικά κρασιά.

Ιδιαίτερα κολακευτικό για τα ελληνικά κρασιά ήταν το αφιέρωμα στο ένθετο περιοδικό Executive Living της εφημερίδας The Australian.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις ελληνικές εταιρείες παραγωγής οίνων "Σιγάλας" και "Αλφα".

Καταγράφεται ότι οι εν λόγω εταιρείες «παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, διατηρούν την ποιότητα της παραγωγής τους σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα», με αποτέλεσμα, αφενός, να «καταλαμβάνουν τις δύο από τις τρεις θέσεις των κορυφαίων ελληνικών οινοπαραγωγικών εταιρειών» και, αφετέρου, «να

INCOFRUIT: Η διακίνηση ατυποποίητων προϊόντων τροχοπέδη στην ανάπτυξη εξαγωγών καρπουζιού.

Ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών - INCOFRUIT HELLAS, κ. Γιώργος Πολυχρονάκης, με δήλωσή του επισημαίνει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων που αποτελεί τροχοπέδη και στην ανάπτυξη των εξαγωγών του καρπουζιού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυχρονάκης ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς και παρά τις προειδοποιήσεις μας για την συμμόρφωση προς την νομιμότητα, δηλαδή την εφαρμογή των κοινοτικών

Φθηνά εισαγόμενα κινέζικα μέλια απειλούν την ευρωπαϊκή μελισσοκομία.

Φθηνά εισαγόμενα μέλια από την Κίνα έχουν πλημμυρίσει τις αγορές της Ε.Ε., δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στα Ευρωπαϊκά τα οποία δεν έχουν το ίδιο κόστος παραγωγής και εργασίας, όπως επισημαίνεται σε επιστολή που έστειλαν στις 5 Ιουλίου οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca προς τον αρμόδιο για το εμπόριο Ευρωπαίο Επίτροπο Karel de Gucht.
Με την εν λόγω επιστολή οι Copa-Cogeca καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρακολουθεί και να εντείνει τους ελέγχος, καθώς και να εξετάσει το ενδεχόμενο θέσπισης μέτρων αντιντάμπινγκ κατά των εισαγωγών αυτών.

5 Ιουλ 2013

Υψηλές αποδόσεις από την πειραματική καλλιέργεια επιτραπέζιου σταφυλιού.

Πειραματική καλλιέργεια βιολογικών επιτραπέζιων σταφυλιών υψηλής παραγωγικότητας και κυρίως μεγάλης πρωιμότητας, πέτυχαν οι επιστήμονες της αμπελουργικής ομάδας του ΤΕΙ Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Αμπελουργίας Γιάννη Φυσαράκη σε συνεργασία με τον αγρότη Νίκο Παπαδάκη.
Ήδη έχουν μπει στην παραγωγή και τα σταφύλια ποικιλιών Σουπέριορ και Αττική διατίθενται στην αγορά σε τιμές παραγωγού άνω των 3 ευρώ το κιλό! Οι πειραματικές καλλιέργειες βρίσκονται στον Κουτσουρά Λασιθίου  μέσα σε ένα

Ηλιόσποροι: καλμάρουν τα ... νεύρα μας.

Οι ηλιόσποροι αποτελούν αγαπημένο snack μικρών και μεγάλων. Η κατανάλωσή τους έχει πολλές φορές ταυτιστεί με την διοχέτευση της νευρικότητάς μας. Αλλά πόσο τυχαίο είναι το γεγονός αυτό;

Οι ηλιόσποροι είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, με 30 g αυτών να παρέχουν περίπου το 30% της ημερήσιας απαίτησης μαγνησίου.

Τι να βάλουμε στο τραπέζι του Ιουλίου: ροδάκινο.

Τι να βάλουμε στο τραπέζι του Ιουλίου; Ροδάκινο. Ζουμερό και δροσιστικό, το ροδάκινο δικαίως μπορεί να ανακηρυχθεί το «φρούτο της παραλίας»! Αυτήν την περίοδο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, βρίσκεται στα καλύτερά του. Ας το απολαύσουμε!

Τι μας προσφέρει: Το ροδάκινο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό, γι’ αυτό και είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών,

Οδηγός Εξαγωγών και Επενδυτικών Ευκαιριών από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο.

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για το 2013, πρόκειται να εκδώσει, αποκλειστικά για τα μέλη του, οδηγό με τίτλο: «Οδηγός Εξαγωγών και Επενδυτικών Ευκαιριών» ο οποίος θα διανεμηθεί δωρεάν στις Αραβικές Χώρες.
Οι επιχειρηματίες που θέλουν να καταχωρηθεί η επιχείρησή τους στο συγκεκριμένο οδηγό θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επενδύσεις 556,4 εκατ. ευρώ για το περιβάλλον και το κλίμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, στις 3 Ιουλίου, τη χρηματοδότηση 248 νέων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+, του ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον. Τα έργα αυτά προβλέπουν δράσεις στα πεδία της προστασίας της φύσης, της κλιματικής αλλαγής, της περιβαλλοντικής πολιτικής, καθώς και της ενημέρωσης και της επικοινωνίας επί περιβαλλοντικών θεμάτων σε όλα τα κράτη μέλη. Η συνολική επένδυση που αντιπροσωπεύουν τα έργα ανέρχεται σε 556,4 εκατ. EUR περίπου, εκ των οποίων 281,4 εκατ. EUR θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ.
Ο κ. Janez Potočnik, Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, δήλωσε: «Το πρόγραμμαLIFE+ εξακολουθεί να παρέχει

Το ζιζάνιο «γερμανός» απειλεί καλλιέργειες και οικοσυστήματα στη χώρα μας.

Μπορεί να είναι άγνωστο στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, ωστόσο βρίσκεται στο 90% των καλλιεργειών στη χώρα μας και εν αγνοία ακόμα και των ίδιων των αγροτών, στις περισσότερες περιπτώσεις, λειτουργεί ιδιαίτερα επιβαρυντικά στη χλωρίδα και την πανίδα, καταστρέφοντας σαν το «σαράκι» τα χωράφια και περιορίζοντας έτσι σημαντικά την παραγωγή, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα των προϊόντων.
Πρόκειται για το ζιζάνιο Solanum elaeagnifolium, Silverleaf nightshade" (γνωστό και ως γερμανός), που δίνει «δυναμικό

Αποζημιώσεις στους χαλαζόπληκτους Ημαθίας και Πέλλας υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Δηλώσεις αποζημιώσεων από 120 περιοχές των Νομών Ημαθίας και Πέλλας, έχουν ήδη κατατεθεί στα υποκαταστήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, όπως τόνισε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν και δίκαια για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στις 10,11 και 29 Ιουνίου.

1 Ιουλ 2013

Τροπολογία για θέματα Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων.

Ρυθμίσεις θεμάτων του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλες Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με θέμα «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας».
Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή στις 28 Ιουνίου από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο