23 Απρ 2014

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα. Γιατί τη χρειαζόμαστε.

Επειδή κανείς δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και να μην το παρακάνει με το φαγητό, τα γλυκά και το ποτό το Πάσχα, έχετε, τουλάχιστον, υπόψη σας πως μετά το πέρας των εορτασμών ίσως να χρειαστεί να κάνετε μια μικρή αποτοξίνωση για να βοηθήσετε τον ταλαιπωρημένο σας οργανισμό σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του...

Ο οργανισμός έχει από μόνος του μηχανισμούς αποτοξίνωσης που καθημερινά καθαρίζουν το σώμα από τα περιττά στοιχεία, αλλά όπως όλα, έτσι και αυτές οι λειτουργίες έχουν τα όρια και

Λωτός: καλλιέργεια.

Ο λωτός είναι φυλλοβόλο δένδρο μετρίου μεγέθους. Ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη, προτιμάει όμως τα ηλιόλουστα και ζεστά μέρη. Τα άνθη του είναι μονογενή ή διγενή και ο καρπός του είναι σαρκώδης ράγα, χυμώδης με χρώμα ξανθό, πορτοκαλί, κόκκινο ή κυανόμαυρο.
Γνωρίζετε ότι ο Λωτός είναι μία εναλλακτική καλλιέργεια που υπόσχεται υψηλό εισόδημα; Μεγάλη διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού παρουσιάζει ο λωτός, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει μια καλή πηγή εισοδήματος για αγρότες που

Νέοι γεωργοί χωρίς στράτευση.

Το τρέχον πρόγραμμα νέων γεωργών δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε νέους που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις να ενταχτούν σε αυτό.
Σύμφωνα με διευκρινήσεις του υπουργείου, δεν τίθεται θέμα επιλεξιμότητας (δεν εξετάζεται) καθώς δεν προβλέπεται από την ΚΥΑ ως προϋπόθεση.


Ωστόσο ο νέος γεωργός οφείλει να γνωρίζει ότι η εκπλήρωση

Οικολογική πόλη στην Τουρκία θα «ζεσταίνεται» από φιστίκια.

Την πρώτη οικολογική πόλη στην Τουρκία εξετάζουν αξιωματούχοι με τον σχεδιασμό να προβλέπει η θέρμανση, ιδιωτική και δημοσία, να προέρχεται από το κέλυφος φιστικιών.


Για το έργο αυτό επιλέχθηκε η περιοχή Gaziantep, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η οποία παράγει χιλιάδες τόνους φιστικιών κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τις αρχές ‘’Οι προοπτικές της

Αγρότες στήνουν πάγκους μέσα στις λαϊκές αγορές.

Σαφή χωροταξικό διαχωρισµό στις λαϊκές µεταξύ των εµπόρων και των παραγωγών που πωλούν τα προϊόντα τους προβλέπει, µεταξύ άλλων, νέο νοµοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που αναµένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αµέσως µετά το Πάσχα.


Βασική προϋπόθεση για την απόκτηση άδειας είναι η φορολογική και ασφαλιστική ενηµερότητα, ενώ προτεραιότητα

Αλλαγές στον εκτελωνισμό εισαγομένων φρούτων και λαχανικών από 1η Οκτώβρη.

Τα φρούτα και τα λαχανικά από τρίτες χώρες πλέον θα καθορίζονται με μια «κατ’ αποκοπή αξία κατά την εισαγωγή» (VFI) με βάση συμπεριλαμβανομένου του μέσου όρου των προϊόντων τρίτων χωρών στις 50 ευρωπαϊκές αγορές και όχι με βάση την πραγματική αξία των εμπορευμάτων, όπως μέχρι σήμερα.

Αυτό το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται ομοιόμορφα σε όλα τα

20 Απρ 2014

Σε απευθείας σύνδεση με τον Θεό... Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μαυρατζαίων

Κόσμος ξεχωριστός, όμορφος, αποκομμένος συνειδητά από τους υπόλοιπους, δέχεται επισκέψεις, ζει με τους δικούς του ρυθμούς. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φεστιβαλικές εκδηλώσεις, σεμνά και ταπεινά όπως έζησε κι Αυτός την σύντομη θεανθρώπινη ζωή Του. Είναι έτοιμος να πανηγυρίσει. Η λύπη προσωρινή. Προσμένουν και αυτοί όπως όλοι μας την Ανάσταση Του και την νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο για ακόμη μια φορά. Η είσοδος γεμάτη συμβολισμούς.

2 Απρ 2014

Σαλιγκάρι και νέοι γονείς Μια επένδυση για μερακλήδες...

Εδώ και μερικά χρόνια η σαλιγκαροτροφία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς η χώρα μας διαθέτει άριστες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για την εκτροφή των σαλιγκαριών. Ok, αυτό το ξέραμε και νωρίτερα. Τι άλλαξε όμως και όλοι το γύρισαν σε σαλιγκάρια; Μα φυσικά η μαγική λέξη ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. Σε περίοδο κρίσης αποφασίστηκε να επιδοτήσουν τη δημιουργία εκτροφείου σαλιγκαριών από 40% έως 75% για έκταση έως 10 στρέμματα. Σκέφτηκε λοιπόν ο έξυπνος ο Έλληνας, θα πάρω τα λεφτά της επιδότησης, η
δουλειά είναι μόνο εννέα μήνες το χρόνο και δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Πας μία ωρίτσα να ταΐσεις τα σαλιγκάρια, καθαρίζεις λίγο και το χώρο και έφυγες για τη φρεντάρα. Όταν ζευγαρώσουν, πας μαζεύεις τα παιδάκια, τα συσκευάζεις και το παραδάκι αρχίζει να πέφτει.